'Engelli başarılı olamaz' dediler, 4 branşta şampiyon oldu

'Engelli başarılı olamaz' dediler, 4 branşta şampiyon oldu

Çevresindekilerin "bu engelli, başarılı olamaz" sözlerine inat çok çalışan görme engelli Hayran, halter ile gülle, disk atma ve judoda olimpiyat kotası almayı başardı.

Sivas'ta 6 yaşında geçirdiği trafik kazasından sonra görme yetisini kaybetmesine rağmen yaşama azmini yitirmeyen Dursun Hayran, çevresindekilerin "Bu engelli, başarılı olamaz" sözlerine inat çok çalışarak, halter ile gülle ve disk atmadaki şampiyonluklarının ardından 4 yıl önce başladığı judoda da olimpiyat kotası aldı.

Sivas Görme Engelliler Spor Kulübünün sporcusu ve Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksek Okulu antrenörlük bölümü 4. sınıf öğrencisi Dursun Hayran (33), 6 yaşında görme yetisini kaybetmesine yol açan trafik kazasına rağmen gösterdiği yaşama azmiyle çevresindekilere adeta ışık saçıyor. 

Görme yetisini kaybettikten sonra hayata küsmeyen ve spora yönelen Hayran, çevresindekilerin "Bu engelli, başarılı olamaz" sözlerine inat çok çalıştı. Bir arkadaşının tavsiyesiyle haltere başlayan Hayran, 2 dünya üçüncülüğü, 1 dünya dördüncülüğü, 10 Türkiye şampiyonluğu kazandı, 8 defa da Türkiye rekoru kırdı.

Halterin yanı sıra disk ve gülle atmada da Türkiye şampiyonluğu bulunan Hayran, son olarak da Portekiz'de yapılan müsabakalarda Brezilya'nın Rio kentinde düzenlenecek Paralimpik Oyunları'na katılma kotasını almayı başardı. Hayran, Brezilya'nın Rio kentinde yapılacak Paralimpik Oyunları'nda birincilik kürsüsüne çıkarak başarılarına bir yenisini da eklemeyi hayal ediyor. 

"Engelliler spor yapsın"

Sağ gözü hiç görmeyen, sol gözü ise yüzde 15 oranında gören Dursun Hayran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce uğraştığı halterde B3 kategorisinde (yüzde 10 görme gücüne sahip) Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında çok sayıda derece aldığını, gülle ve disk atmada da Türkiye şampiyonluğunun bulunduğunu söyledi.

Hayran, bir kadın judocuyla girdiği iddiada rakibine mağlup olmasının ardından 4 yıl önce judoya başlama kararı aldığını anlattı.

Çevresindeki insanların "bu engelli, başarılı olamaz" sözlerinin aksine sporda üç branşta başarılı olduğunu dile getiren Hayran, engellileri spor yapmaya davet etti. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.