Enerjisa'nın elektrik kesintileri bıktırdı

Enerjisa'nın elektrik kesintileri bıktırdı

Sabancı grubuna bağlı Enerjisa'nın kesintileri vatandaşı çileden çıkardı

Risale Haber-Haber Merkezi

Elektrik dağıtımının özelleştirilmesinden sonra Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin hisselerini alan Sabancı grubuna bağlı Enerjisa'nın kesintileri vatandaşı çileden çıkardı.

Ankara, Bartın, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale ve Zonguldak illerindeki elektrik dağıtım şebekesini alan Enerjisa, 4 yıldır olur olmaz durumlarda elektirkleri kesiyor.

"Planlı kesintiler" adı altına yapılan kesintilerden vatandaşların haberi olmayınca aksilikler yaşanıyor.

Hafta içi, hafta sonu, mesai saati veya sonrası şeklinde ayrım yapılmadan her an kesilen elektrikler bir çok mağduriyete yol açıyor.

Vatandaşlar, "özelleştiği için elektriğin hem daha ucuz hem de kesintisiz bir şekilde tüketmeyi bekliyorduk ama tam tersi oldu. Enerjisa devraldıktan sonra elektriğe zam geldi, kesintiler daha da arttı. Eskiyi arar olduk" şeklinde tepkilerini dile getirdiler.