Enerjide hedef Afrika

Enerjide hedef Afrika

DEİK Enerji İş Konseyi Başkanı Özden: "Özel sektörü Afrika'ya güzel işler yapacak şekilde götürmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Enerji İş Konseyi Başkanı Süreyya Yücel Özden, Afrika'da büyük bir enerji talebinin olduğunu belirterek, "Türk özel sektörünü Afrika'ya güzel işler yapacak şekilde götürmeyi amaçlıyoruz" dedi.

DEİK'te Enerji İş Konseyi Başkanlığına yeniden seçilen Özden, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni bir döneme başlandığını ifade ederek, bu dönemde Türk özel sektörünün yurtiçi ve yurtdışında yatırım yapabilmesinin önünü açmak için çalışacaklarını vurguladı.

Özden, hedef bölgenin Afrika kıtası olduğuna işaret ederek, "Afrika'da enerjiye ilişkin petrol, gaz, kömür ve su gibi değişik kaynaklar var. Bu kıta enerjiye ulaşım açısından büyük ölçüde yoksun bir coğrafya. Yaklaşık 55 ülkenin bulunduğu bu kıta bir gecede tükettiği elektriği, New York bir gece de tüketiyor. Milyonlarca insan elektrik enerjiden yoksun yaşamaktadır. Bölgede büyük bir enerji talebi var, bu talebin karşılanmasında, Türk Özel sektörüne önemli görevler düşüyor. Özel sektörü, Afrika'ya güzel işler yapacak şekilde götürmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

Bazı Afrika ülkelerinde Türk özel sektörü temsilcilerinin yatırımları olduğunu anımsatan Özden, "GAMA Cezayir'de bir elektrik üretim santrali yapıyor. Fakat tam anlamıyla 'Türkiye Afrika'ya girmiştir' diyemeyiz" ifadesini kullandı.

- "Hedefimiz, enerjide sinerji oluşturmak"

Konsey olarak gelecek 3 yıl için yol haritasını belirlediklerini ifade eden Özden, özel sektörün yatırımlarını arttıracak ve ses getirecek faaliyetlerde bulunacaklarını söyledi. Özden, enerji sektöründe bilinenleri tekrarlamak yerine, yeni konular ve yeni çözümler üzerinden farklı etkinlikler yapacaklarını vurgulayarak, "Hedefimiz, enerji sektöründe yepyeni bir sinerji oluşturmak. Yol haritamızı çizdik, iş konseyimizin planlarını belirledik. Buna göre, toplantılarımıza şirket üst yöneticilerini çağıracağız. Sunumlar yapmak üzere finans uzmanları ve bankacıları davet edeceğiz. Dünyayı anlama adına yurdumuzda bulunan büyükelçileri davet edeceğiz. Yapacağımız özel işler için özel çalışma komiteleri kuruyoruz. Enerji İş Konseyi olarak, üye şirketlerle sürekli iletişim halinde olacağız. Onlarla sürekli bilgi paylaşımı sağlayacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Özden, konseyin ilgili bakanlıklarla yakın iletişim içinde olacağını kaydetti.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.