Enerji verimli ürünlere internette de etiket zorunluluğu

Enerji verimli ürünlere internette de etiket zorunluluğu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, enerji verimli ürünlerin internetten satılması durumunda da enerji etiketi taşımasının zorunlu hale getirildiğini söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "enerji verimli ürünler"le ilgili açıklamalarda bulundu.

Avrupa Birliği mevzuatına uyum çalışmaları çerçevesinde, bakanlık tarafından uygulamaya alınan çevreye duyarlı tasarım (eko-tasarım) düzenlemeleriyle, evlerde kullanılan cihazların daha az enerji tüketeceğine dikkati çeken Işık, "Bu durum vatandaşın faturasına yansıyacak. Ev hanımlarının en büyük yardımcıları olan çamaşır ve bulaşık makineleri, buzdolapları, fırınlar ve elektrikli süpürgeler aynı işi daha az enerjiyle yapacak, vatandaş daha az elektrik faturası ödeyecek" diye konuştu.

Işık, bakanlığın çalışmalarını tamamladığı yeni düzenlemeyle ev tipi fırın, soğutucu (buzdolabı), çamaşır ve kurutma makinesi, televizyon, klima, lamba ile elektrik süpürgelerinin internetten satılması durumunda da belirlenen formatta enerji etiketi taşımasının zorunlu hale getirildiğini belirtti.

"Tüketici online olarak satın almak istediği ürünün enerji sınıfını görme imkanına sahip olacak, enerji verimli ürünlere e-ticaretten de ulaşabilecek" diyen Bakan Işık, "Ev hanımlarının en büyük yardımcıları çamaşır ve bulaşık makineleri, buzdolapları, fırınlar ve elektrikli süpürgeler aynı işi daha az enerjiyle yapacak, vatandaş daha az elektrik faturası ödeyecek" şeklinde konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.