Endonezyalı üniversite öğrencileri İstanbul'da Risale-i Nur programına katıldı

Endonezyalı üniversite öğrencileri İstanbul'da Risale-i Nur programına katıldı

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı, Endonezya Darussalam Gontor Üniversitesi ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde geçtiğimiz hafta 4. Risale-i Nur Okuma Programını (4th International Short Course on Risale-i Nur) gerçekleştirdi.

Gontor Üniversitesi'nden gelen öğrencilere bir hafta boyunca yoğun bir Risale-i Nur okuma programı düzenlendi.

Risale-i Nur'u yakından tanıma ve ülkelerarası kültürel etkileşim zemini oluşturma amacıyla gerçekleştirilen programda, katılımcı öğrencilere, program boyunca Risale-i Nur'un önemli konuları ve temel prensipleriyle ilgili detaylı dersler verildi ve okuma saatleri düzenlendi.

Öğrenciler, program boyunca gerçekleştirilen gezilerle medrese ve tarihi mekanları ziyaret ederek hem Risale-i Nur’u hem de Osmanlı ilim geleneğini daha yakından tanıma fırsatı buldu.

Program sonunda gerçekleştirilen kapanış ve sertifika töreninde, sorumlu hoca ve öğrenciler programla ilgili kanaatlerini dile getirdiler. Risale-i Nur’un dünyaya anlamada eşsiz bir gözlük verdiğini dile getiren hoca ve öğrenciler, bu program boyunca "Allah’ın yalnızca kelamî değil, kevnî ayetlerinin de bulunduğunu" anladıklarını ifade ettiler.

Her yıl düzenli olarak devam etmesi planlanan Endonezyalı öğrencilere yönelik Risale-i Nur okuma programı, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı ve Darussalam Gontor Üniversitesi arasındaki kültürel ve ilmi anlaşmalar ile İslam kardeşliğinin pekişmesinde önemli bir rol oynuyor.

endonezya2.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.