Endonezya'daki Afgan sığınmacılardan yardım talebi

Endonezya'daki Afgan sığınmacılardan yardım talebi

Endonezya'daki Afgan sığınmacılar BM'den yardım talep ediyor.

Endonezya'nın başkenti Cakarta'daki Afgan sığınmacılar, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nden (BMMYK) yardım talep ediyor.

 BMMYK Ofisi önünde sokakta yatan Afgan gruptan Abdullah, eşi ve beş yaşındaki çocuğuyla bir yılı aşkın süredir Endonezya'da bulunduğunu anlattı.
 
BMMYK'den yardım istediklerini belirten Abdullah, "Önce Afganistan’dan İran’a, oradan da Malezya’ya geçtik. Bir süre sonra gemiyle Endonezya’ya geldik. İnsanca yaşayabileceğimiz bir ülkeye gitmek istiyoruz. Kabil yakınlarında bir kasabadan yola çıktık. Hedefimiz, insanca yaşayabileceğimiz bir ülkeye ulaşmak. Neresi olursa gitmek istiyoruz, yeter ki insanca yaşayabileceğimiz bir yer olsun" diye konuştu.
 
Yaşları 20- 25 arasında değişen 15 kişiden biri olan Abdullah, “BMMYK önünde yatıp kalkıyoruz. Buradaki insanlar, bize yardımcı olmaya çalışıyor" dedi.
 
Endonezya'da, özellikle Ortadoğu ve Batı Asya’daki ülkelerde yaşanan çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan çok sayıda göçmen bulunuyor. Göçmenler, Endonezya’dan Avustralya, Kanada gibi gelişmiş ülkelere geçmeye çalışıyor.
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.