Endonezya'da sel suları atık boya ile karıştı, sokaklar kırmızıya büründü

Endonezya'da sel suları atık boya ile karıştı, sokaklar kırmızıya büründü

Endonezya’nın Jenggot köyünde şiddetli yağmurların yol açtığı sel sonrası suların kumaş fabrikasından sızan boya ile karışmasıyla sokaklar kırmızıya büründü.

Endonezya'nın Orta Cava eyaletine bağı Pekalongan kentinde şiddetli yağmurlar sele yol açtı. Cadde ve sokaklarda su baskınları meydana gelirken, sel suları kumaş fabrikasından sızan boya atıkları ile karışınca ortalık kan kırmızısına büründü. Jenggot köyünde sokaklar kırmızıya dönünce sosyal medya kullanıcıları o anları kaydederek şaşkınlığını dile getirdi. Pekalongan'dan acil durum yetkilisi Dimas Arga Yudha sosyal medyadaki görüntüleri doğrulayarak, "Kırmızı sel suları, selin karıştığı batik boyadan kaynaklanıyor. Bir süre sonra yağmurla karıştığında yok olacak" ifadelerini kullandı.

Pekalongan, pamuk ve ipek kumaşa desenlerin balmumuyla işlendiği batik tekniği ve tekniğin uygulandığı kumaşlarla üretilen kıyafetlerle bilinen bir şehir olarak öne çıkıyor. Pekalongan'da suların farklı renklere dönmesi alışılmadık bir durum değil. Geçtiğimiz ay meydana gelen sel sırasında şehrin kuzeyindeki başka bir köyün sokakları da yeşile bürünmüştü. Köy sakini olduğunu belirten Twitter kullanıcısı Area Julid, "Bazen yolda mor su birikintileri de oluyor" ifadesini kullandı.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.