Endonezya İslam Üniversitesi ile Risale-i Nur anlaşması imzalandı

Endonezya İslam Üniversitesi ile Risale-i Nur anlaşması imzalandı

Endonezya’nın birçok üniversitesinde Risale-i Nur ilgisi giderek yaygınlaşıyor

Risale Haber-Haber Merkezi

Endonezya, Doğu Java’nın Jember şehrinde bulunan Universitas Islam Jember (Jember İslam Üniversitesi) ile İstanbul İlim ve Kültür Vakfı arasında işbirliği anlaşması imzalandı. 

Vakıf adına imza atan Hasbi Şen, bu anlaşma çerçevesinde üniversitenin Usulüddin Fakültesinde Said Nursi Köşesinin açılacağını, üniversitede Üstad ve Risale-i Nurlar hakkında seminer benzeri faaliyetlerin tertipleneceğini, talep halinde üniversiteden öğretim üyeleri ve öğrencilerin Risale-i Nurları öğrenmek amacıyla Türkiye’ye ve İİKV’ye gelebileceğini ifade etti.

Endonezya’nın birçok üniversitesinde Risale-i Nur ilgisi giderek yaygınlaşıyor

Anlaşma öncesi Jember İslam Üniversitesinde 100 kadar öğrencinin katıldığı bir seminer yapıldı. Açılış konuşmasını Usuluddin Fakültesi Dekanı Dr. Khusna Amal’ın yaptığı seminerde İİKV temsilcisi Hasbi Şen, Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Külliyatı hakkında geniş bilgi verdi. Seminerin kapanış konuşmasını yapan Üniversite Rektörü, Prof. Dr. Babun Suharto'ya bir takım Arapça Risale-i Nur Külliyatı ve Endonezce risalelerden hediye edildi.

endonezya_risale.jpg

Jember İslam Üniversitesindeki bu faaliyet ve programa vesile olan Faiz Ramadhan “Risale-i Nur’da Tasavvuf“ konusunda tez hazırladı ve aynı fakültede asistan olarak görev yapmaktadır.

Risale-i Nur eserlerine ve Üstad Bediüzzaman Said Nursi’nin fikirlerine büyük alakanın neticesi olan bu ve benzeri faaliyetler Endonezya’nın birçok üniversitesinde giderek yaygınlaşıyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum