En iyi 4 akıllı telefon önerisi

En iyi 4 akıllı telefon önerisi

İki seneden fazla sıkıntısız kullanabileceğiniz en iyi 4 akıllı telefon önerisi.

Akıllı telefona yatırım yapmak hem bütçe, hem de kullanım süresi açısından çok önemli. Alacağınız telefonun en azından taksitleri ya da taahhüt süresi dolana kadar kullanmanız gerek. Hatta daha uzun zaman dayanması ve ihtiyaçlarımızı karşılaması son derece önemli. Her yeni çıkan modelin peşinden koşmanın çok da ekonomik olmayacağı bir dönemde yaşıyoruz. Üstelik telefon fiyatlarının da giderek el yakmaya başladığını göz önüne alırsak, vereceğimizin kararın bizi en az 2 sene mutlu etmesi gerekiyor.  

Bu sebeplerden dolayı eski telefonlarını değiştirecek olanlara birkaç önerimiz olacak. Sizleri en az 3 sene rahatlıkla mutlu edecek 4 telefon seçtik. 2015 yılında eski telefonunuza veda etmek istiyorsanız, seçeneklere bir göz gezdirin.

Samsung Galaxy S6

Samsung'un geçmiş modellerinde de yer alan multitasking yani çoklu işlem kabiliyetleri, Galaxy S6 serisinde biraz daha geliştirildi. Çoklu pencerelerden faydalanma şansı da bu cihazlarda oldukça kullanışlı olabiliyor. İşlerinizi ve günlük hayatınızı aynı anda kontrol edebilme şansı tanıyor. Samsung akıllı telefonlarına bir süredir kablosuz şarj imkanı sunuyor. Samsung Galaxy S6 ile birlikte hem Qi hem de Powermat standartları kullanılabiliyor. Ayrıca cihaz  kablosuz şarj için her türlü şarj cihazını kullanabilmenize olanak da tanıyor. 2560x1440 çözünürlük özelliği Samsung Galaxy S6 almanız için önemli bir sebep. Ne de olsanız gözünüz hep ekranda olacak.

Samsung Galaxy S6 64 GB bugün piyasada 2.750 ile 2.800 TL arasında bulunabiliyor, 32 GB’lik S6 ise 2.400 – 2.500 TL arasında fiyatlandırılıyor. 

iPhone 6

Samsung ve Apple savaşları devam ederken, cephede yerini çoktan belirlemiş taraftarlar mutlaka vardır. Eski telefonunuzu bir iPhone ile değiştirecekseniz iPhone 6 sizin için biçilmiş kaftan. Eylül ayından bu yana piyasada olan iPhone 6 popülerliğinden bir şey kaybetmedi. 5.5 inç 1920 x 1080 piksel çözünürlük sunan iPhone 6, iPhone 5S ile karşılaştırıldığında yüzde 185 daha fazla piksel sunuyor. iPhone dendiğinde elbette akla hemen kamera geliyor. True-tone flaş destekli, 1.5 mikron piksel ve f/2.2 diyaframlı 8 megapiksel arka kamerası olan iPhone 6,  “focus pixels” adını verdiğini yeni bir teknoloji de kamerasında barındırıyor. Kamera 1080p kalitede saniyede 30 / 60 kare hızda, “yavaş çekim” olarak ta saniyede 120 / 240 kare hızda çekim yapabiliyor. iPhone 6 oldukça uzun ömürlü bir bataryaya sahip. Aynı zamanda hızlı şarj olarak kullanıcısını yarı yolda bırakmıyor. Bu senenin sonuna doğru iOS9 işletim sistemine de geçecek olan iPhone 6 sizi en az 3 sene idare edecektir.

iPhone 6’nın 64 GB olan cihazı 2-750 ile 3-00 TL arasında fiyatlandırılmış. Fiyat aralığı biraz geniş, çünkü bazı önemli elektronik e-ticaret siteleri fırsatlar sunabiliyor. Cihazın 16 GB olanı ise yine aynı sitelerde 2.499 TL’den satılıyor.

Samsung Galaxy S6 Edge

Kıvrımlı ekranıyla 2015 yılının en çok telefonu olan Samsung Galaxy S6 Edge satın almak, işin biraz “lüksüne” kaçmak gibi. Ekranı ve bu ekrana uygun birkaç uygulaması dışında Galaxy S6’dan çok farklı olduğunu söyleyemeyiz. Sadece zarif bir tasarım normal bir Galaxy S6'dan daha fazla para ödemek için yeterli bir sebep diyorsanız, Samsung Galaxy S6 Edge sizin telefonunuz. Samsung Galaxy S6 Edge’in kamerası tıpkı kardeşi gibi önemli özelliklere sahip; kamera uygulamasının arayüzünde yapılan değişiklikler fotoğraf çekmeyi ölçüde kolaylaşmış. Samsung Galaxy S6 Edge, Exynos 7420 2.1 GHz bir işlemciye sahip. Grafik işlemcisi olarak Mali-T760'a sahip olan bu cihaz aynı zamanda 3 GB RAM taşıyor.

Samsung Galaxy S6 Edge 32 GB Türkiye’de 2.899 TL’den satılıyor. Geçen ay bu rakam 2.998 TL idi. Dayanıklılık olarak kırılgan bir görüntüye sahip olan bu cihazı almak için karasız kalıyorsanız Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge Karşılaştırması başlıklı blog yazımıza bir göz atın deriz. 

LG G4

Bu telefonun karizması gerçekten mükemmel. Hele o deriş sırt kaplaması ele geldiğinde size kendinizi iyi hissettiriyor ve çok şık duruyor. LG G4 teknik özellik olarak Samsung Galaxy S6 serilerinin bir adım gerisine düşse de, telefonun kamera özellikleri şu anda hiçbir akıllı cihazda yok. LG G4 kamerasının tek rakibi profesyonel DLSR fotoğraf makineleri olarak gösteriliyor. LG G4’ün kamerası açık ve kapalı ortamda bulunduğumuzu otomatik olarak algılıyor ve süper renk doğruluğu sunuyor ve  f/1.8 diyafram açıklığı düşük ışık koşullarında daha parlak ve daha az parazitli görüntüler elde etmemize imkan tanıyor.

Snapdragon Qualcomm 808 işlemci, 3 GB RAM, 16 MP kameraya sahip olan LG G4 Türkiye’de 2.399 TL’den satışa sunulacaktı. Ancak an itibariyle bazı güvenilir e-ticaret sitelerinde 1.999 TL’ye kadar fiyatı düşmüş durumda.

tamindir

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.