En hızlı internet hangi ülkede?

En hızlı internet hangi ülkede?

Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'nin (ITU) yeni raporu ile dünyanın en hızlı internet bağlantılarının bulunduğu ülkelerin listesi yayınlandı. İşte o ülkeler.

Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'nin (ITU) yeni bir rapor yayınlayarak dünyadaki en hızlı internet bağlantılarına sahip ülkeleri listeledi. Danimarka'yı geride bırakarak birinci sıraya yerleşen Güney Kore interneti hem hızlı, hem ekonomik ve yeni nesil mobil hizmetler ile birlikte sunuyor. Güney Kore’de internetin bu kadar yüksek hızlarda olmasının diğer bir sebebi ise gelişen teknoloji sektörü. Ülkenin neredeyse her yerinde hızlı internet bulabiliyorsunuz.

Raporda Amerika Birleşik Devletleri 15. sırada yer alırken Türkiye 69. sırada kendine yer bulmuş. Bu rapor, internet hızı, sabit internet abone sayısı ve bilgisayar bulunan evlerin yüzdesini kapsayan özel bir ICT Development Index(IDI) ile oluşturulmuş. Buna göre de ülkelere 10 üzerinden puan verilmiş. Güney Kore 10 üzerinden 8.93 puan ile ilk sırada yer alıyor. En hızlı internete sahip ilk 5 ülkeyi aşağıdaki listede görebilirsiniz.

en-hizli-internet-nerede.jpg

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.