'En fazla 7 bin mülteci alabiliriz'

'En fazla 7 bin mülteci alabiliriz'

Bulgaristan Devlet Mülteciler Ajansı Genel Müdür Nikola Kazakov, ülkenin en fazla 7 bin sığınmacıyı kabul edebileceğini açıkladı.

Bulgaristan'ın Türkiye ile olan güney sınırında büyük bir sığınmacı yığının beklenmediğini belirten Kazakov, "Devlet olarak belirli bir finansal ve ekonomik kaynaklara sahibiz, dolayısıyla kabul edebileceğimiz yabancı sayısı konusunda da bir üst sınır belirlemiş bulunuyoruz. Ulusal geçici barındırma planımıza göre kapasitemiz 5 bin 130 kişidir. Takviye genişletme olanaklarımızla birlikte Bulgaristan (yoğun bir akın ortamında) maksimum 7 bin sığınmacı kabul edebilir" dedi.

Böyle bir durumda ülkeye ulaşan sığınmacıların yüzde 70'inin Almanya, Avusturya ve Fransa gibi ülkelere doğru yoluna devam ederceğini öngören Kazakov, kalan kısmının Bulgaristan'a entegre olma sürecinin zorunlu olmadığını kaydetti. Kazakov, "Ülkemizde yasal statü alan yabancıların sayısı 10 bin civarında, onlardan Bulgaristan'a entegre olmak isteyenler bine yakın olabilir" diye konuştu.
Ekonomik durumu zayıf olan Bulgaristan'ın sığınmacılar için cazip bir ülke olmadığına işaret eden Kazakov, batı Avrupa ülkelerinin onlara verdiği maddi desteğin daha büyük olduğunu söyledi.
Yunanistan, Makedonya, Sırbistan ve Macaristan'ın maruz kaldığı güçlü sığınmacı akının baskısını dikkatle izlediklerini ifade eden Kazakov, Bulgaristan'a giren yabancıların arasına aşırı görüşlü kişilerin sızmaması için gerekli önlemlerin alındığını kaydetti.

Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.