En çok matematik öğretmeni aranıyor

En çok matematik öğretmeni aranıyor

İş ve insan kaynakları sitesi yenibiris.com, eğitim sektöründeki iş ilanlarını inceledi. Buna göre sektörde en çok matematik ve İngilizce öğretmeni aranıyor.

Türkiye bugün Öğretmenler Günü'nü kutlarken mesleği uğruna yıllarını veren binlerce öğretmen iş bulamadığı için ya başka alanlarda çalışıyor, ya da işsiz. İnternet üzerinden iş arayanlarla patronları buluşturan 'yenibiris.com' 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı.

İş ve insan kaynakları sitesi yenibiris.com, eğitim sektöründeki iş ilanlarını inceledi. Buna göre sektörde en çok matematik ve İngilizce öğretmeni aranıyor.
Eskiden sadece ilkbahar ve yaz aylarında hareketlilik görülen eğitim sektörü, son yıllarda yılın her döneminde alımlarını sürdürdüğü için en fazla iş ilanı yayınlanan ilk 5 sektör arasında yer alıyor. Sektörde şu andaki 3 bin kişilik ihtiyacın yarısından fazlasını branş öğretmenleri oluşturuyor.

Özel eğitim sektöründe en çok aranan kişiler ise matematik ve ardından İngilizce öğretmenleri. Eğitim danışmanlığı da son dönemde daha ihtiyaç duyulan bir alan haline geldi.

Sitenin derlediği verilerine göre, eğitim sektöründe en çok aranan pozisyonlar şunlar: “Matematik Öğretmeni, İngilizce Öğretmeni, Sınıf Öğretmenliği, Rehber Öğretmen, Anaokulu Öğretmeni, Türkçe Öğretmeni, Fen Bilgisi Öğretmeni, Psikolog, Anaokulu Müdürü, Kurum Müdürü.”

Eğitim sektöründe ayrıca İspanyolca, satranç ve piyano öğretmeni gibi branşlarda da arayış yoğun. Branş öğretmenlerinin dışında psikolog, insan kaynakları sorumlusu, satış temsilcisi ve kantin görevlisi gibi pozisyonlar da görülüyor.

En çok branş öğretmeni arayışı görülen iller ise İstanbul’un ardından sırasıyla Ankara, Antalya, İzmir ve Bursa oldu.

Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.