En çok 112'yi aradık

En çok 112'yi aradık

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK, en çok aranan kısa numaraların hangileri olduğunu açıkladı.

BTK’dan yapılan açıklamaya göre en çok aranan kısa numara 112 Sıhhi İmdat numarası oldu. BTK’nın internet sitesinde yayınlanan “Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü 2015 Yılı 2. Çeyrek Pazar Verileri Raporu’nda en çok aranan kısa numaralar açıklandı.

BTK’nın raporuna göre 2015 yılı Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında sabit telefonlardan en çok aranan kısa numara 112 Sıhhi İmdat telefonu oldu. Aynı dönemde, 182 (Hastane Randevu), 186 (Elektrik Arıza), 155 (Polis İmdat) ve 170 (Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi) en sık aranan diğer kısa numaralar arasında yer aldı

Mobil cep telefonu operatörlerinden en çok aranan kısa numara ise yine 112 Sihhi İmdat telefonu oldu. Avea hatlarından en sık aranan beş kısa numara 112 (Sıhhi İmdat), 182 (Hastane Randevu), 155 (Polis İmdat), 186 (Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. Çağrı Merkezi) ve 11880 (BN Telekom) olarak sıralandı.
Vodafone hatlarından en sık aranan kısa numaralar ise 112 (Sıhhi İmdat), 182 (Hastane Randevu), 186 (Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. Çağrı Merkezi), 155 (Polis İmdat) ve 11880 (BN Telekom) numaraları oldu.
Turkcell hatlarından en sık aranan kısa numaralar ise 112 (Sıhhi İmdat), 182 (Hastane Randevu), 186 (Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. Çağrı Merkezi), 155 (Polis İmdat) ve 11880 (BN Telekom) numaraları oldu.

ALMANYA İLK SIRADA

BTK’nın raporunda telefonla en çok aranan ve aranılan ülkeler sıralamasına da yer verildi. 2015 yılı ikinci çeyreğinde mobil şebekelerden en fazla trafik gönderilen ve alınan ilk beş ülkeye yer verilirken gerek alınan gerekse gönderilen trafik bakımından Almanya ilk sırayı aldı.Almanya’nın ardından İngiltere, Rusya, Türkmenistan ve Fransa en fazla trafik gönderilen diğer ülkeler oldu. Rapora göre en fazla trafik alınan ülkeler ise Almanya’dan sonra Rusya, Avusturya, Suudi Arabistan ve Irak olarak sıralandı. 

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.