En büyük zararı 'Mehdi beklentisi' veriyor

En büyük zararı 'Mehdi beklentisi' veriyor

Karaman, Müslümanlara en büyük zararı verecek beklentinin "Mehdi beklentisi" olduğunu söyledi

Risale Haber-Haber Merkezi

Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman, Müslümanlara en büyük zararı verecek beklentinin "Mehdi beklentisi" olduğunu söyledi.

Düşünür niteliği ile tanıtılan bir yazarın "Günümüzde hilafetin tekrar kurulması sadece beklenen Mehdi'nin gelmesi ile mümkün olabilir. Diğer durumlarda kurulacak yeni bir devlet, dünya sisteminin bir parçasına dönüşür ve farklı bir anlam ifade etmez" dediğini ifade eden Karaman, "Böyle karamsar, ümit kırıcı söylemler ne işe yarar?" diye sordu.

Müslümanlara en büyük zararı verecek, onların azim ve çabalarını olumsuz etkileyecek beklentinin "Mehdi beklentisi" olduğunu vurgulayan Karaman, "Diyelim ki, Mehdi diye 'olağanüstü nitelikleri olan' bir zat gelecek ve bozulanı düzeltecek; peki o zamana kadar Müslümanların bozulanı düzeltme vazifeleri, güçleri ve imkanlarının olmadığı, olmayacağı nereden çıkarılıyor. Asıl en büyük günah böyle bir inanç değil midir?" şeklinde yazdı.

Karaman yazısını şöyle sürdürdü:

"Ortada Kur'an-ı Kerim, Peygamberimiz Efendimiz'in (s.a.) örnekliği, orta yol İslam'ının imamlarının (büyük alimlerinin) açıklamaları, yaşanmış büyük ve şanlı bir tarih var oldukça kimse Müslümanların beyinlerini -kül halinde ve geri dönüşsüz olarak- yıkayamaz.
Yapılacak şey, işi yalnızca yöneticilere, egemenlere bırakmamak, Müslüman halklar ve sivil önderler olarak devreye girmek, yönetenlerden önce yönetilenler arasında sıkı işbirlikleri/diyaloglar/birlikler oluşturmak, ilim, akıl, hikmet çerçevesinde planlar ve programlar yapmak, kutsal hedefe doğru adım adım ilerlemek, ümitsizlik aşılayanların ümitlerini kırmaktır.