Emirdağ’da Bediüzzaman Evi’nin açılışı notları-2

Bir önceki yazımızda “Emirdağ Ağabeyleri” panelinden izlenimleri özetlemeye çalışmıştık. Günün önemli olayı Bediüzzaman Evi’nin açılışı merasimiydi.

Aslında Bediüzzaman’ın Emirdağ şehir içindeki evi yerinde yok. Resimlerden ve yaşayan şahitlerden yola çıkarak bütün ölçüleri ve iç bölmeleriyle tıpa tıp aynısı olarak Emirdağ’ın yukarısında Yorgun Dede mevkiinde yapılmış.  Çevre düzeniyle, yollarıyla güzel bir mesire yeri. İleride ağaçlandırma yeşillendirme düzenlemeleriyle çok harika bir uğrak yeri olmaya müsait.

Açılış öncesi öğle namazını İhsan Atasoy’un imametiyle kıldık.

Açılış kurdelasını Belediye Başkanı Cengiz Pala, Abdullah Yeğin, Mehmet Fırıncı Ağabeylerle Çalışkanlar hanedanının üyeleri birlikte kestiler. Ardından mutluluk sahnesinin hatırasına aile fotoğrafı çekildi.

Sonra ev, gruplar halinde gezildi. Kalabalık katılımcı gruba kumanya ikram edildi.

Manzara her yönüyle mutluluk sahneleriyle süsleniyordu. Memleketin muhtelif il ilçelerinden gelen nur talebelerinin kucaklaşmasına vesile oldu. 

Emirdağ küresel ölçekte marka ve sembol

Emirdağ’dan Avrupa’ya çok gurbetçi gitmiş. Özellikle Belçika’da Emirdağ Mahallesinin oluşu, Emirdağlı milletvekilinin seçilebilmesi konuyu anlamaya yeter herhalde. Hatta daha ilerisi dünyanın her yerinde Emirdağlı var deniliyor.

İşin ilginç tarafı ise dünyanın neresinde olursa olsun Emirdağlılara ilk sorulan soru Emirdağ lahikası ve Bediüzzaman hakkında oluyor.

Halbuki, 1944 yılında Denizli hapsinden sonra Bediüzzaman’ın Emirdağ’da ikamete mecbur edilmesindeki etken sosyal yapının sol düşünce, başka deyimle halkçıların güçlü olduğu bir yer olmasından. Afyon Valisi ve Emirdağ Kaymakamı da seçme aşırı halkçı, kraldan çok kralcılığa gönüllü jakoben kafadan adamlardan.

Amma!!! kaderin cilvesine bakın ki, günümüz Emirdağlılar dış dünyada şeref haysiyetlerini zamanından kadir kıymetini bilemedikleri Bediüzzaman sayesinde ifade edebiliyorlar.

Üstad Bediüzzaman “Bu millet ve bu memleketin hükümeti şeref ve haysiyetini Risale-i Nurla gösterecekler” diyor. Bazı emareler resmi şahsiyetlerin beyanında duyabiliyoruz ama yeterli değil. O da olacak inşallah…

Emirdağ Okulu projesi konusunda Akademik araştırmalar Vakfı ve Risale Akademi’nin çalışmalara başladığını duyduk. Beklemeye ve izlemeye devam ediniz, ediyoruz.

Bediüzzaman hazretleri On Altı Yıl Emirdağ’da yaşamış, Nüfusuna kayıt yapılmış olmasına rağmen gereken ilgiyi görememiş, yalnız bırakılmış.

Kahraman Belediye Başkanı Cengiz Pala vesile olduğu hizmetle bir tarih yazmıştır. Tebrik ediyoruz. Alkışlıyoruz. İnanıyoruz ki, melekler de ruhaniyetleri ile ebedi âlemde başta Üstadımız olmak üzere bütün nur talebeleri bu dünyadakilerle birlikte alkışlıyorlardır. Aslında içtenlikle dua ediyorlar…

(Fotoğraflar için TIKLAYINIZ)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum