Emekliye 300 lira daha!

Emekliye 300 lira daha!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, emekli maaşlarının ödenmesine aracılık eden bankalarla anlaşmalar yapıldığını belirterek, “Emeklilerimiz böylece yılda en az 300 lira promosyon almaya başlayacaklar” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Emekliler Derneği’nin Tes-İş Genel Merkezi’nde düzenlenen genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti’nin iktidara geldiği 2002’den bugüne kadar emekliler için yapılan düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Emeklilere müjde üstüne müjde veren Davutoğlu, 300 liralık promosyonu şöyle anlattı: “Emeklilerimizin maaşlarının ödenmesine aracılık eden bankalarla anlaşmalar yapıyoruz. Emeklilerimiz böylece yılda en az 300 lira promosyon almaya başlayacaklar. Bütün bankalarla da bu görüşmeler sürdürülecek ve hepsinden bu katkının alınabilmesi için çaba sarf edilecek.”

BİR YILDA 2 BİN 400 TL MAAŞ ARTIŞI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, sözlerini söyle sündürdü: “Şimdi yapacağımızsa daha önce ödemeye başladığımız, temmuzda maaşlarını alan emeklilerimiz de dahil, hepsine ayda 100 lira, yılda bin 200 lira daha ek ödeme yapacağız. 2 bin 400 liraya kadar maaş artışı sağlanmış olacak. Bu iki şeyi aynı anda yapmış olduk, hem Bağ-Kur tarım emeklileri gibi bin liranın altında, daha düşük düzeydeki emeklilerimizin gelir seviyesini yükselttik ve aradaki açığı kapattık hem de hepsine birden bir zam daha yaparak, hepsini bir seviye daha yukarı taşıyan bir uygulamada bulunduk. Gelir adaletini sağlamak, emeklilerimiz arasındaki farklılıkları gidermek ve emeklilerimizi birlikte bir başka hayat seviyesine çıkarabilmek için adil bir yol benimsedik.”   

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.