Emeklilikte yaşa takılanlar için kritik açıklama! EYT yasası çıkmıyor mu?

Emeklilikte yaşa takılanlar için kritik açıklama! EYT yasası çıkmıyor mu?

Türkiye'de yüz binlerce kişi emeklilik yasasından dolayı mağdur olmuş durumda. Emeklilikte yaşa takılanlar olarak adlandırılan bu kitle merakle EYT yasası bekliyor. Konu ile ilgili kritik bir açıklama Bakan Albayrak'tan geldi.

2000'den önce çıkan bir yasa ile Türkiye'de emeklilik yaşı düzenlendi. O dönem çok sorun görülmeyen bu düzenleme günümüz itibari ile yüzbinlerce kişinin mağdur olmasına neden oluyor. Kamuoyunda EYT'liler olarak bilinen bu kitle prim gününü ve miktarını tamamladığı halde yaş haddinden dolayı emekli olamıyor. Pek çok kişi 24 Haziran sonrası EYT yasası beklerken, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan EYT yasası çıkacak mı? sorularına yanıt geldi.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR SON DURUM

EYT'liler 24 Haziran'da pek çok partinin kendi durumlarını programlarına almasından ötürü 24 Haziran seçimleri sonrası siyasilerden erken emeklilik yasası beklemişti. Geçtiğimiz ay mecliste genel kurula kadar gelen EYT yasası oy çokluğu ile reddedilince büyük bir hayal kırıklığı yaşanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Eskişehir'de toplanan EYT Derneği bu konuda mağduriyetler çözülene kadar çalışmaya ve uğraşmaya devam edeceklerini söylemişti. Ardından bir hafta boyunca bu konu yeniden sessizliğe büründü.

Dün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bir son dakika EYT açıklaması yaptı. Fakat bu açıklama erken emeklilik yasası bekleyenleri kızdıracak cinsten oldu. 

Berat Albayrak emeklilik konusunda Süleyman Demirel'in hatasını yapmayacaklarını söyledi. Erken emeklilik konusunda imkanları olmadığını söyleyen Bakan, erken emeklilik diye bir şeyin gündemlerinde olmadığı vurgusunu yaptı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum