Elon Musk'ın eski tweetleri başına bela oldu

Elon Musk'ın eski tweetleri başına bela oldu

Elon Musk, milyonlarca Twitter takipçisine sahip ve attığı tweetler gündemi değiştiriyor. Elon Musk'ın ABD Menkul Kıymetler Borsa Komisyonu (SEC) ile bir anlaşma imzaladığı ve bu anlaşmayı bozduğuna dair belgeler ortaya çıktı.

Wall Street Journal, Tesla’nın, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile yaptığı anlaşmayı ihlal ettiğini ortaya çıkardı.

Belgelerde Elon Musk’ın 2019 ve 2020’de paylaştığı bazı Twitter paylaşımlarının anlaşmayı ihlal ettiği görülürken, Tesla ile SEC arasındaki anlaşmada Musk’ın tweet’lerinin Tesla’nın avukatları tarafından onaylanması gerektiği ve herhangi bir spekülasyona sebebiyet vermemesi gerektiği belirtildi.

Tesla, Musk’ın piyasalara yön verecek bilgileri Twitter’dan paylaştığının belirlenmesinin ardından SEC ile 2018 yılında bir anlaşma imzalamış ve ünlü iş insanının paylaşımlarının Tesla tarafından denetlenmesi sözünü vermişti. O dönemde Musk ve Tesla, 20 milyon dolar ceza ödemiş ve paylaşımların denetlenmesi kararına uyacağını açıklamıştı.

Fakat Tesla’ya 2019 ve 2020’de gönderilen belgelerde Musk’ın hisse senetleri ve Tesla’ların bazı detayları ile ilgili verilerinin paylaşılmasından rahatsızlık duyulduğu görülüyor. Bu belgelerde Musk’ın ve Tesla’nın anlaşmayı bozduğu belirtiliyor.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.