Elon Musk 100 milyon dolar ödüllü yarışma düzenleyecek

Elon Musk 100 milyon dolar ödüllü yarışma düzenleyecek

Elon Musk, bir yarışma düzenleyerek en iyi karbon yakalama teknolojisini bulan kişiye 100 milyon dolar bağış yapacağını açıkladı.

Elon Musk, bir tweet atarak yarışma düzenleyeceğini ve finale kalan karbon yakalama teknolojisine tam 100 milyon dolar bağış yapacağını duyurdu. Yarışması hakkında henüz detaylı bilgi vermeyen Musk, önümüzdeki hafta daha açıklayıcı bir paylaşım yapacağını belirtti. 

Dünyanın en zengin insanı olarak nitelendirilen Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada tam olarak şu ifadelerde bulundu; “En iyi karbon yakalama teknolojisi sistemine 100 milyon dolar bağış yapacağım. Detaylar gelecek hafta.”

Karbon yakalama teknolojisi nedir?

Fosil yakıtlarının kullanımı sonucunda CO2 gazı, yani karbondioksit oluşur. Gaz, güneş ışınlarının dünyaya girmesini engelleyerek ışınları uzaya geri yansıtır. Böylelikle ısı, atmosferin içinde hapsolarak küresel ısınmayı tetiklemiş olur. 

Bir fabrika veya tesisten salınan atık karbondioksit, zararlı bileşenlerinin ayırt edilmesi amacıyla depolanmaya başlar. Son derece yüksek maliyetli bir iş olan bu depolama, aynı zamanda gelişmiş teknolojilere ihtiyaç duyar. Yaklaşık son 20 yıldır büyük şirketler bu konuda bir çözüm bulmaya çalışıyor, ancak hala en yararlı ve uygun maliyetli bir teknoloji bulunamadı. 

KAYNAK: WEBTEKNO

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.