Elif’in 7. sayısı çıktı

Elif’in 7. sayısı çıktı

Suad Alkan’ın editörlüğünde yeniden yayınlanmaya başlayan Elif Dergisi’nin 7. sayısı çıktı

Risale Haber-Haber Merkezi

Risale-i Nur’daki sanat, estetik ve belagatla ilgili duyarlılıkları dikkate alarak yayın yapan Elif Dergisi tüm NT mağazalarında, yaygın kitapçılarda ve Merak Kitap’ta satışa sunuldu.

İşte 7. sayının editör yazısı: 

Suad Alkan’ın editörlüğünde çıkan Elif Dergisi Risale-i Nur’daki sanat, estetik ve belagatla ilgili duyarlılıkları dikkate alan bir izlekte yayın yapıyor. Risale’nin ‘metni’ne vurguda bulunarak, çağın değişen koşullarını, kent kültürünü ve modernizmi edebi bir dil ile dillendirmeye çalışıyor. Risale merkezli dil ve düşünce üretimini esas alan kişileri bir araya getirerek Risalenin hassasiyetleri doğrultusunda bir üslubu geliştirmeyi önemsiyor.

Elif bu sayısında "medeniyet" konusunu kapağına taşıyor. Bu minvalde Prof. Kemal Karpat'ın Avrupa'da İngilizce ve Fransızca yayımlanan İslam Ansiklopedisine yazdığı İslam medeniyetinin inşasında kilometre taşlarından biri olan Nurculuğu konu alan makalesinin tercümesini sunuyoruz. Safa Mürsel "Ha Kurtlar Sofrası Ha Çağdaş Uygarlık" başlıklı makalesinde akli ve kalbi değerleri öne çıkaran, adalet ve hakkaniyet üzerinde buluşmayı öngören, kutsalın saygın yerini aldığı, hasenatı seyyiatına galip, ayrışma ve çatışmadan ziyade, kimseyi ötekileştirip hor ve hakir görmeden, insani boyutu baskın bir medeniyet projesinin inşasına değiniyor. Metin Karabaşoğlu "Hangi Medeniyet?" adlı yazısında uğradığı onca siyasî, iktisadî, entelektüel, kültürel istilaya; yüz yüze geldiği bunca fikrî, kalbî, fiilî saldırıya rağmen İslâm'ın geniş bir coğrafyada hâlâ daha toplumların hayatını, kalplerini ve zihinlerini şekillendirmeye devam ettiğine dikkat çekiyor. Kapak konusunun diğer yazarları Erdem Sadi ve Marc Amiot.

Necat Turhan Elif için Martin Heidegger'in "Sanat ve Düşünce" isimli yazısını tercüme etti. Dr. Murat Tümay "Bediüzzaman Said Nursi'nin Görüşleri ve İnsan Hakları Teorisi Işığında Fert- Devlet İlişkilerinde Adalet'in Tesisi" başlıklı yazısı ile aramıza katıldı.

Bu sayıda Suad Alkan şair-yazar Hilmi Yavuz ile şiir, dil ve kültür üzerine konuştu.

Bu sayının hikâyecileri Caner Kutlu, Mustafa Oral ve Cahit Külekçi. Şairleri ise Suad Alkan, Taha Çağlaroğlu, Hüseyin Karaca, G. Esra Günaltay, K. Hümeyra Başol, Gülşen Uysal, Özlem Kara. Özlem Çolakoğlu, Sefer Akgül ve Mehmet Kara denemeleri ile katkı veriyor.

Dergiler abonelerle yaşar. Elif önümüzdeki sayıdan itibaren yeni yayın dönemine giriyor. Bu çerçevede abone olacak okuyucularımıza dergimizin elimizde bulunan eski sayılarını hediye olarak veriyoruz. Abone olan okuyucularımızdan da aboneliklerini yenilemelerini rica ediyoruz.

Daha güzel "Elif"lerde buluşmak üzere…

www.elifdergi.com