Elektrikli otoya OSB

Elektrikli otoya OSB

Sanayi Bakanlığı, geleceğin sanayisi için Sakarya'nın ilçesi Karasu’da 222 hektar alanda otomotiv endüstri bölgesi kuracak.

Tesis faaliyete geçtiği zaman, yaklaşık 2 milyar dolarlık yatırım gerçekleşecek ve 7-8 bin kişilik nitelikli istihdam oluşacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bir yandan organize sanayi bölgelerinin altyapı yatırımları ile sanayi sitelerinin üstya-

pı inşaatlarının yüzde 75'ine kredi desteği veriyor, bir yandan da geleceğin sanayi sektörleri için endüstri bölgeleri oluşturuyor. Bu kapsamda 283 OSB'nin 157'sinin altyapı inşaatlarını tamamlayan bakanlık, Sakarya ili Karasu ilçesinde de 222 hektar alanda otomotiv endüstri bölgesi kurulmasının önünü açtı.

Bu bölgede yerli araçların üretimine yönelik yatırımlarla elektrikli-hibrit araçların üretimi ve motor gibi katma değeri yüksek parçaların üretimine ilişkin yatırımlara öncelikli olarak yer verilecek. Bölge faaliyete geçtiği zaman yaklaşık 1,5-2 milyar dolarlık yatırım gerçekleşecek ve 7-8 bin kişilik nitelikli istihdam oluşacak.

222 HEKTARLIK ALAN HAZIR

Türk sanayisinin rekabet edebilirliğinin ve verimliliğinin yükseltilerek, dünya ihracatından daha fazla pay alan, ağırlıklı yüksek katma değerli ve ileri teknolojili ürünlerin üretilmesinin sağlanması amacıyla da bir ilk hayata geçirilecek. Bu kapsamda Sakarya'nın Karasu İlçesi'nde otomotiv konusunda ihtisaslaşmış bir Endüstri Bölgesi'nin kurulması için fizibilite ve yer seçimi çalışmaları tamamlandı. Karasu İlçesi'nde 222 hektarlık alan tahsis edildiğini belirten yetkililer, endüstri bölgeleriyle ülke ekonomisinin gelişmesi ve teknoloji transferinin sağlanması, üretim ve istihdamın artırılması, yatırımların teşvik edilmesi ve yabancı sermayenin ülkeye girişinin hızlandırılmasının amaçlandığını ifade ettiler.

60 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Bölgenin hızlı bir şekilde yatırımlara hazır hale getirilebilmesi için öncelikle kamulaştırma çalışmaları tamamlanacak. Daha sonra harita yapım işinin gerçekleştirilmesi ile ilgili işlemler tamamlanarak bölgedeki araziler altyapısı tamamlanmış bir şekilde yatırımcılara tahsis edilecek. Bu işlemler için bakanlık bütçesinden yaklaşık 60 milyon liralık harcama yapılması bekleniyor.

4 bin parselde üretim var

Öte yandan 283 adet OSB'nin bugün 157 adedinin yol, içmesuyu, kanalizasyon, Atıksu Arıtma tesisleri gibi altyapı inşaat işleri kredi desteği ile sanayicinin hizmetine sunulurken, bu bölgelerdeki 48 bin 81 adet sanayi parselinde bir milyon 530 bin kişi istihdam edildi. OSB'lerdeki kalan parsellerin üretime geçirilmesiyle istihdam sayısının 2 milyon 200 bin kişiye ulaşması bekleniyor.

Yedi Osb ile 60 bin kişi istihdam edildi

Bu yıl içerisinde ayrıca, aralarında Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB, Çorum Osmancık OSB, Sakarya Kaynarca Doğu Marmara Makine İmalatçıları İhtisas OSB, Bursa-Yenice Islah OSB, Kahramanmaraş Tekstil İhtisas OSB, Yalova Kompozit ve Kimya İhtisas Islah OSB, Bursa Batı OSB'nin yer aldığı 7 adet OSB kuruldu ve üretime başladı. Böylece bu OSB'lerde 60 bin kişinin istihdam edilmesi sağlandı.

Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.