Elektrik faturaları yüzde 20 ucuzlayacak

Elektrik faturaları yüzde 20 ucuzlayacak

1 Ocak 2016'dan itibaren serbest tüketici sınırlarının kaldırılabileceğinin sinyalini veren ve 1 Kasım seçimlerinin ardındaki tablonun da bunda belirli olacağını söyleyen ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir,sonucun faturalara etkisi tüketiciyi sevi

Döviz kurunda gelinen seviyelerin 'suni' olduğunu vurgulayan Limak ve ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, "Seçim sonrası istikrar sağlanırsa kurların düşebileceğini düşünüyorum. Gerçek kurları kasımda görürüz" diye konuştu.

Yıllık yatırım talebi 2 milyar dolar

Özdemir, elektrik dağıtım özelleştirildikten sonra akıllı sayaçların yapılması ve hatların yer altına alınması gibi çok ciddi yatırımlar yapıldığını aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Devlet zamanında 350 milyon dolar yatırım yapıldı. Özelleştikten sonra geçen uygulama döneminde 21 bölge yılda 1,2 milyar dolar yatırım yapıldı. Üçüncü uygulama döneminde ise yılda 2 milyar dolar yatırım yapmayı EPDK'dan talep ettik."

Limak Şirketler Grubu ve Çalık Holding'in ortak işlettiği Kosova Elektrik Dağıtım Şirketi bünpyesinde kurulan KEDS Akademi, ikinci dönem mezunlarını verdi. Geçtiğimiz gün düzenlenen diploma töreni öncesinde Limak Holding ve Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir'le sohbet etme fırsatı bulduk. Gündem enerji ve tabii ki son dönemde yükselen kurlardı. Özdemir, konuşmasına şu anki döviz kurlarındaki yükselişi 'suni' olarak nitelendirerek başladı ve konuyu seçimlere getirdi.  

SEÇİMLER BELİRLEYİCİ  

Siyasi istikrar vurgusu yapan Özdemir, "Türkiye'de 1 Kasım'da önemli bir seçim olacak. Eğer seçim sonrası siyasi istikrar sağlanır ve ekonomik istikrar da gelirse kurların düşebileceğini düşünüyorum. Gerçek kurları kasım ayında göreceğimizi tahmin ediyorum" diye konuştu.

Elektrik faturası yüzde 20 düşebilir

1 Kasım'dan sonra da EPDK ile oturup üçüncü uygulama döneminin çatısını hazırlayıp çalışmalara devam edeceklerini bildiren Özdemir, 1 Ocak 2016'dan itibaren serbest tüketici sınırlarının kaldırılarak herkesin serbest tüketici olmasını istediklerini vurgulayarak, "Şu an serbest tüketici sınırı 4 bin kilovatsaat, bunun üzerinde tüketenler serbest tüketici, altındakiler tarifeli müşteriler. Sınırlar sıfırlanırsa ve herkes serbest tüketici olduğu zaman ülkedeki enerji fiyatlarında yüzde 15-20 civarında bir düşüş daha olacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Hangi şirket daha ucuzsa ondan alacak

Serbest tüketici dönemine geçilirse EPDK'nın herhangi bir tarife yayınlamasına gerek kalmayacağının altını çizen Özdemir, serbest piyasadaki rekabet sayesinde, kimin hangi fiyatı verdiğine göre müşterinin tercih yapacağını ve burada hem tüketicinin hem de elektrik üreticilerinin ve dağıtıcılarının yani perakende şirketlerinin müşteri tabanından dolayı avantajları olacağını kaydetti.

Akşam 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.