Eksikleri ABİDE tespit edecek

Eksikleri ABİDE tespit edecek

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 'ABİDE' projesi sayesinde öğrencilerin eksikliklerinin açık uçlu sorularla tespit edileceğini açıkladı.

Sistem sayesinde öğrencilerin ihtiyacı olan konularda takviye sağlanacak ve ona göre programlama yapılacak.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, üniversiteye giriş sistemine ilişkin yapılması planlanan değişiklerle ilgili sorulara cevap verdi. Bakanlık olarak “Maç devam ederken kural değişmez” ilkesini benimsediklerini söyleyen Avcı “Öğrencilerimiz vakitlice nasıl bir sistemle üniversiteye girecekleri konusunda bilgilendirilmiş olacak. Bazılarının söylediği gibi 'üniversiteye giriş sınavsız olsun.' Hayır. Bu mümkün değil mutlaka bir sınav olur. Sınavın içeriği değişebilir” diye konuştu. Soruların okul odaklı olduğuna dikkati çeken Avcı, “Sorular okul esaslı olacak. Okulda öğrendiği neyse o. Sürpriz yok” dedi.

DEĞERLENDİRME YAPILIYOR

Bakanlığın test tekniğinden açık uçlu sorulara geçmek için çalışmalara başladığına işaret eden Avcı, şöyle devam etti: “Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 'ABİDE' diye ayrıca tanıtacağımız bir projemiz var. Sene içerisinde öğrencilerimizi, hem açık uçlu soruların da bulunduğu sınava almak hem de açık uçlu sınavlarla öğrencinin nerede zaafiyeti olduğunu görüp daha sonra takviyeyi ona göre programlamak biçimde planladığımız bir çalışmamız var. Ölçme, Değerlendirme Genel Müdürlüğümüz ilk model sınav uygulamasını yaptı. Çok da başarılı sonuçlar aldı. Açık uçlu soruları da kullanarak yapıyoruz. Bunu daha ileride de genişleteceğiz. Pilot uygulamada, tablet bilgisayardaki sınav kağıdını, sizi tanımayan, adınız da görülmüyor sadece bir kod var, iki öğretmen ayrı ayrı okuyor. Ve onların ortalaması alınıyor. Eğer iki öğretmenin notu arasında ciddi bir fark varsa o zaman 3. bir hakem öğretmene gidiyor.”

ÖZEL ÖĞRETMENLER OLACAK

Avcı, mevcut duruma göre bakanlığın 95 bin öğretmene ihtiyacı olduğunu belirterek, “Proje kapsamında, sınav yapanla ders anlatan öğretmeni ayıracağız” dedi. Mevcut durumda öğretmenlerin sınıfta anlattıkları derslerin sınavlarını da kendilerinin yaptığını ifade eden Avcı, görevi sadece ölçme değerlendirme olan öğretmenlerin istihdam edilmesinin planlandığını söyledi.

Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum