Ekşi Sözlüğün zındık takımı

Bu ülkede birileri “kendini ifade özgürlüğü”ne dair bir kısıtlamadan bahsetse, en büyük tokadı Ekşi Sözlükten yer herhalde. Bu, Ekşi Sözlükteki bu tarz ve türevi söylemleri sürekli farklı biçimlerde üretmeye meyletmiş klavye artistlerinin kendi kendini tokatlaması anlamına da gelir bir bakıma.

Ekşi Sözlük bir vakıadır bu topraklarda. Kökü dışarıda kendi içeride bir sanal girişimin Türk malı versiyonudur.

Perde arkasından konuşmak ve sahte kimliklerle şahsiyet abidesi kesilmek ezikliğinin bayraktarı olmayı başarabilmiştir sözlükteki bu zenadıka güruhu...

Seksen yıllık seküler ezberlerin tellalı bu postmodern papağanlar, literatür çorbasına dönmüş zihin çanaklarında, her türlü kutsalı yargılama salahiyetini kendilerinde bulurlar nedense. Bugün İslam dininin kutsallarına dair doğru bilgiye ulaşmış bir ortaokul talebesi kadar sükûnete erememiş bu huzursuz ruhlar, üç beş tane oryantalistin temelsiz sorusunu temcit pilavı gibi koyup, her fırsatta tecdit-i inkar etmeyi ihmal etmezler!

Allah’a, Hz. Peygamber’e, Kur’an’a ve bu dinin inşa ve ihyası adına elinden geleni yapmaya çalışmış bir ehl-i imanı takdir etmek, kendi kimliklerini deşifre etmek kadar zordur onlar için! Bırakın bu insanları, kutsalların  kendileri bile, geçer not alamaz bu çakma bilirkişilerden!. Allah’a dair, Hz. Peygamber’e dair öylesine hakaretler ve terbiyesizlikler sudur eder ki kendilerinden, şeytan bile kendinden utanır herhalde.
Bir arkadaşımın espirili bir üslupla değindiği gibi:

“Memleketin % 99’u İnanan, %1’i münkir, o %1’in de % 99’u ekşide toplanmış sanki :)!”

İfadelerimde doğrudan Ekşi Sözlüğü hedef almış gibi dursam da, Ekşi Sözlük içinde, kutsala küfretmeyi kendisine vazife addetmiş embesillere tüm bu sitemim aslında… Hamiyet-i diniyem ve milliyem bu çirkef güruhun bu kadar rahat ve böylesine hoyratçasına tüm kutsallarımıza dil uzatmasına izin vermiyor. Bu çirkefliği bu kadar rahat gerçekleştirmelerine gönlüm razı olmuyor. Elbette kimsenin değerlerine yahut değersiz addettiklerine söz söyleyecek değilim! Fakat benimsemediğiniz benimse, öyle hoyratça ve çirkefçe ağzınızda sakız etmenize sessiz kalamam. Her ne ise…
**

Google hazretlerinden öğrendiğim kadarıyla bu başarılı girişimin başında, aynı topraklarda doğduğumuz birisi var: Sedat Kapanoğlu… Nam-ı diğer SSG. Bir sonuç olur mu bilmem, fakat kendisinden ve diğer sözlük yetkililerinden istirhamım şu:
Yeryüzünde 2 milyara yakın insanın en kutsal ve değerli addettiği değerlere, sözde düşünce ifade özgürlüğü adına bu kadar hakaret edilmesine izin vermeyin lütfen! Ekşi Sözlüğün bir bilgi sofrası ve birçok konuda ilk başvuru adresi olduğunda şüphe yok ve bu anlamda çok istifadeli olduğunda da. Fakat bunun sınırlarının farkında olmayan ve sahte isimlerle her türlü çirkefi ifade etmeyi kendisine adet haline getirenlere fırsat vermek yalnızca kısa süreli bir popülarite ve saygınlık sağlar.  Uzun vadede ise tüm karizmanız dindarlara hakaret eden bir küfür topluluğu tanımıyla sınırlı kalacaktır. (Osman)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
21 Yorum