EKPSS sınav takvimi belli oldu

EKPSS sınav takvimi belli oldu

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) takvimi belirlendi, sınav 24 Nisan 2016 tarihinde 81 il merkezinde yapılacak. Başvurular 23 Şubat'ta başlayacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bingöl İl Müdürlüğü, EKPSS hakkında yazılı basın açıklaması yaptı. Sınavın 24 Nisan'da yapılacağı kaydedilen açıklamada, 'Engellilerin devlet memurluğuna alınmaları hakkında yönetmelik uyarınca EKPSS 2016 24 Nisan 2016 tarihinde 81 İl Merkezinde yapılacaktır. Sınava girecek adaylar için başvuru süresi 23 Şubat 2016 tarihinde başlayacak, 9 Mart 2016 tarihinde sona erecektir' denildi.

Sadece kuraya katılmak için başvuru yapacak adaylar için başvuru süresinin 3-16 Mayıs tarihlerinde yapılacağı kaydedilen açıklamada, 'Kuraya, ilkokul/ortaokul/ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu olan veya EKPSS'nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvuracaklardır. Bu adaylar sınava girmeyecek, sadece kuraya katılmak için başvuru yapacaklardır. Sadece kuraya katılmak için başvuru yapacak adaylar için başvuru süresi 3-16 Mayıs tarihlerinde yapılacaktır' ifadelerine yer verildi.

23 Şubat'tan itibaren https://ais.osym.gov.tr/ adresinden başvurular başlayacak.

Adayların ÖSYM Başvuru Merkezlerine sınav başvurularını yapmak için gitmeden önce engellilik durumlarını ve sınıflandırılmasını belgelendirmeleri gerekmekte olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:'Bunun için, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğümüze başvuru yaparak engel grubunu belirtir onaylı Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini yukarıda belirtilen süreler içinde almaları gerekmektedir. Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesi yanında bulunmayan adayların ÖSYM merkezlerince başvuruları alınmayacaktır.'

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.