Ek ücret ödemeden 10 kat hızlı internet!

Ek ücret ödemeden 10 kat hızlı internet!

Yeni teknolojiyle mobil internet hızının en az 10 kat artacağını belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin, son dönemdeki dedikodulara da noktayı koydu: 3G'den 4,5G'ye geçiş ücretsiz olacak.

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, 26 Ağustos'ta gerçekleştirilen 4,5G ihalesinde toplam 365.4 MHz frekans satışının gerçekleştirildiğini anımsatırken, yeni teknolojiyle mobil internet hızının en az 10 kat artmasının beklendiğini bildirdi. Bilgin, video ve film izleme, veri indirme ve akıllı mobil uygulamalarının 3G'ye oranla çok daha hızlı ve çok daha kaliteli sunulmasının amaçlandığına işaret etti. 

CENTİLMENCE REKABET YAŞANDI

Bilgin, söz konusu ihalenin teklif veren Turkcell, Vodafone ve Avea arasında adilane rekabet içinde ancak centilmence, şeffaf ve kamuoyunun gözü önünde gerçekleştirildiğini ifade etti. 
 
3G'ye geçişte de ek masraf olmadı

Bilgin, kamuoyunda 3G'den 4,5G'ye geçerken abonelerden ücret alınacağına ilişkin haberlerin yer aldığına dikkati çekerek, 1 Nisan 2016'dan itibaren 4,5G uyumlu mobil telefonu ve sim kartı bulunan abonelerin 4,5G hizmetini kullanmaya başlayacaklarını söyledi. 2G'den 3G'ye geçilirken mevcut abonelerin SMS ile onay vermek suretiyle ek ücret ödemeden 3G abonesi olduklarını ve yeni bir abonelik sözleşmesi imzalamak zorunda kalmadıklarını ifade eden Bilgin, BTK'nın benzer bir karar alarak tüketicilerin mağdur edilmeyeceğini kaydetti.

Asgari değerin yüzde 46 üzerinde

Toplam frekansın asgari değerinin 2 milyar 298 milyon 67 bin 661 euro olarak belirlendiğini bildiren Bilgin, rekabet ortamında yaşanan yarışla ihalenin asgari değerin yüzde 46,04 üstünde, 3 milyar 356 milyon 112 bin 643 euro tutarında gelir elde edildiğine dikkati çekti.

Biri peşin ikisi taksitle

İhale sonucunda KDV dahil toplam ihale bedelinin ise 3 milyar 960 milyon 212 bin 918,74 euro olduğunu belirten Bilgin, "İhalede ulaşılan 13 milyar liranın üzerindeki rakam ekonomiye olan güvenin bir göstergesidir" diye konuştu. 

İhaleyi kazanan işletmecilerin ihale bedelinin peşin veya taksitle ödeme seçeneklerinden birini seçmeleri gerektiğini vurgulayan Bilgin, işletmecilerin ödeme konusundaki tercihlerini BTK'ya bildirdiklerini ve ihaleyi kazanan işletmecilerden 2'sinin taksitle, birinin ise peşin ödemeyi tercih ettiğini açıkladı.

akşam

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.