'Egonuzu arka cebinizde taşıyın'

'Egonuzu arka cebinizde taşıyın'

"Mal sahibi olmak demek, işi en iyi siz biliyorsunuz demek değildir. Paylaşmayı bilmelisiniz”

Bursa’da, Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Şubesi’nin aylık toplantısına konuk konuşmacı olarak katılan ve genç iş adamlarına tavsiyelerde bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, “Mal sahibi olsanız bile egonuzu arka cebinizde taşıyın. Mal sahibi olmak demek, işi en iyi siz biliyorsunuz demek değildir. Paylaşmayı bilmelisiniz” dedi.

Almira Otel’de düzenlenen toplantıda konuşan TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, kurul olarak amaçlarının genç girişimciler oluşturmak olduğunu söyledi. Ali Sabancı, girişimcilik ile gelişim arasında büyük bir ilişki bulunduğunu ve ülke gelişimi açısından da bunların önemli olduğunu vurguladı.

"AİLENİZİ KIRMADAN KAPIYI ÇEKİP ÇIKIN"

Aile şirketlerinde kişilerin yaptığı işler küçüldükçe sıkıntıların ortaya çıktığını belirten Ali Sabancı, kendisinin de bunu Sabancı Holding’de yaşadığını söyledi. Bu tarz sıkıntılar yaşamamak için genç işadamlarına işlerini çok kısa zamanda büyütmeleri tavsiyesinde bulunan Sabancı, “İşinizden sıkıldığınız zaman, aile ilişkinizi kırmadan kapıyı çekip çıkın. Çünkü bir defa yaşıyorsunuz, bunu denemeniz lazım. Holdingde çalıştığım bir dönemde rahmetli Sakıp amcama bir çarşamba günü işten ayrılacağımı tebliğ etmeye gittiğimde, bana holding içinde ilave görev verecekti. Ben, ‘Gidiyorum’ dedim. ‘Nereye gidiyorsun?’ dedi. 34 yaşında risk almayacağım da ne zaman alacağım? Denemenizi tavsiye ediyorum” diye konuştu.

ÇALIŞANLARI İŞE ORTAK EDİN

Genç iş adamlarına üzerinde durmaları gereken konularla ilgili tavsiyelerde bulunan Ali Sabancı, “Başka bir önerim, mal sahibi olsanız bile egonuzu arka cebinizde taşıyın. Mal sahibi olmak demek, işi en iyi siz biliyorsunuz demek değildir. Paylaşmayı bilmelisiniz. Paylaşırken de agresif olun. Sistematik paylaşımcı olun. Çalışanlarınızı işe ortak edin. Markaya önem verin” dedi.

Konuşmaların ardından Ali Sabancı, TÜGİAD Bursa Şubesi tarafından üniversite öğrencileri arasında düzenlenen başarılı girişimciler yarışmasında derece elde edenlerin ödüllerini verdi.

Hürriyet