Ege Üniversitesi'nde cami bilmecesi

Ege Üniversitesi'nde cami bilmecesi

Maliye Bakanlığı arazi tahsis etti, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı cami projesini onayladı ama hâlâ uygulamaya geçmedi

Risale Haber-Haber Merkezi

İzmir’de kurulu olan ve yaklaşık 55 bin kişinin eğitim gördüğü Ege Üniversite’sinde öğrenciler, Edebiyat Fakültesi’nin içinde bulunan ve son derece yetersiz 4-5 metrekarelik bir mescitte namazlarını kılıyor. Öğrenciler cuma namazlarını ise ya bahçede ya da okul dışındaki uzak bir camide kılmak zorunda kalıyor. Bu duruma karşı öğrenciler, okula büyük bir cami yapılması için harekete geçti.  

Ege Üniversitesi’ndeki öğrenciler, okula cami yapılması için aslında geçtiğimiz dönemlerde bir dizi eylemlere ve kampanyalara imza atmıştı. Öğrencilerin yoğun talebi üzerine geçtiğimiz Haziran ayında Maliye Bakanlığı, kampüs alanında bir araziyi tahsis etmiş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da cami projesini onaylamıştı. Bu olay üzerine öğrenciler, cami yapılacağı umuduyla eylemlerini sonlandırmıştı. 

ege üniversitesi cami için tahsis edilen arazi

YÖNETİM DUYARSIZ

Vahde'te yer alan habere göre aradan geçen yaklaşık 6 aylık süre zarfında herhangi bir gelişme yaşanmaması üzerine öğrenciler yeniden harekete geçti. Dünyanın en büyük imza kampanyası platformu olan change.org isimli internet sitesinde, ‘’Ege Üniversitesi’ne ya bir cami ya da her binaya mescit yapılsın” başlıklı bir imza kampanyası başlatan öğrenciler, dün itibari ile 40 bine yakın imza topladı. Ege Üniversitesi’nden bir öğrenci, “Rektör ve genel sekreter ile bu konuyu 3-4 defa görüştük. Caminin yapılacağına dair bir şey söylemediler. Sanırım yapılmayacak” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.