Efendimizin adına 'merhamet sofraları' kurdular

Efendimizin adına 'merhamet sofraları' kurdular

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında kurulan sofrada birlik ve beraberlik mesajı verildi.


Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, yaklaşık 5 bin kişiye yemek verildi. İlçede geleneksel olarak düzenlenen ve 6'ncısı bu yıl Aşağı Doruklu köyünde gerçekleştirilen etkinlik çerçevesinde, köylülerin imece usulüyle hazırladığı yemek için 5 büyükbaş hayvan kesildi, 500 kilogram salatalık, 500 kilogram yoğurt ve 500 kilogram yeşil biber kullanıldı. Köy meydanına kurulan çadırlarda düzenlenen yemeğe, Ceylanpınar Kaymakamı İlker Özerk Özcan,Müftü Aslan Çıtır ve daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

BİRLİK BERABERLİK SOFRASI

Ceylanpınar Müftüsü Çıtır, burada yaptığı açıklamada, müftülük organizatörlüğünde düzenlenen kutlu doğum yemeğine gösterilen ilginin, 'İlahi mesaja uygun' olduğunu ifade ederek, bölge halkı arasındaki birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Bölge halkının geleneksel yemeğe olan ilgisinin Hz. Peygamber'e olan sevgi ve muhabbetlerinin bir göstergesi olduğunu dile getiren Müftü Çıtır, emeği geçen köy halkına ve katılımcılara teşekkür etti.
Yeni Şafak