Efendimizi (sav) anlatanlar eksik anlatıyor çünkü...

Efendimizi (sav) anlatanlar eksik anlatıyor çünkü...

Senai Demirci, tarihçilerin Efendimiz (sav) hayatını anlatırken yaşantısındaki güzellikleri atladıklarını ifade etti

Ordu Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Yazar Dr. Senai Demirci’nin sunduğu Kutlu Doğum temalı “Biz Sende Misafiriz” adlı konferans Ünye, Fatsa ve Altınordu ilçelerinde düzenlendi. 

KUR'AN- KERİM'DE SEÇİLEN KISSALAR BİZE LAZIM

Dr. Senai Demirci programa Hz. Yusuf kıssası ile başlayarak;” ‘Üç Yusuf, Üç Rüya, Üç Gömlek’. Yusuf kıssasını bir ayna olarak görmenizi isteyeceğiz. Rabbimizin Kur’an-ı Kerim’de anlattığı her olay seçilmiştir. Seçilmiş olay, seçenin iradesiyledir ve bizim için seçilmişse bize lazım olduğu içindir. Bütün kıssalara böyle bakmak gerekiyor” dedi.

EFENDİMİZİN HAYATI (SAV) SAVAŞTAN İBARET DEĞİL

Yazar Dr. SenaiDemirci, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) hayatını anlatanların tarihçi olduğunu ve bu yüzden genellikle Efendimizin (sav) savaşlarda gösterdiği hal ve hareketleriyle tanındığını belirterek; “Peygamber Efendimizin (sav) normal zamanda neler yaptığını çok fazla bilmiyoruz. Efendimizin (sav), hayatını kaleme alanlar veya anlatanlar, tarihçilerdir. Tarihçilerde, Peygamber Efendimizin (sav) hayatını anlatırken savaşta yaşananları ağırlıklı olarak işlemiştir. Oysa yaşantısında o kadar fazla güzellikler var ve ne yazık ki bunların pek çoğunu bilmiyoruz” diye konuştu.

senai-demirci-ordu.jpg

Programa Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çoruh, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, Daire Başkanları, Şube Müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Program sonunda Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Senai Demirci’ye çiçek takdim ederek;”Hocamıza vermiş olduğu bu güzel ve anlamlı bilgilerden vesiz değerli katılımcılarımıza da programımıza iştirakinizden ötürü teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun” dedi. 


orduhayatgazetesi

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.