Edirne'den Suriye'ye un kamyonu

Edirne'den Suriye'ye un kamyonu

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Edirne Şubesi aracılığıyla yardımseverlerden temin edilen un, battaniye ve kıyafet yüklü kamyon, Suriye'ye gönderildi.

İHH aracılığıyla yardımseverlerden temin edilen un, battaniye ve kıyafet yüklü kamyon, Suriye'ye gönderildi.İHH Edirne Şubesi Başkanı Osman Çibik, Darül Hadis Camisi'nin önünde gerçekleştirilen uğurlama töreninde, Suriye'deki mağdurlar için insani yardım malzemesi topladıklarını söyledi.

Suriye'de yaşananların insanlık dışı olduğunu belirten Çibik, "İHH olarak Suriye'deki savaş mağdurlarına yardımlarımız devam ediyor. Edirnelilerin yardımlarıyla bir yardım kamyonu hazırladık. İçerisinde un, kuru gıda, kıyafet ve battaniye yer alıyor. Allah yardımcıları olsun" diye konuştu.
Diyanet-Sen Edirne Şube Başkanı Mahmut Eroğlu ise ihtiyaç sahiplerine topladıkları yardımları dualarla gönderdiklerini ifade etti.
Suriye'deki insanların savaş nedeniyle soğuk havalarda zor yaşam koşullarında yaşadığını dile getiren Eroğlu, "Suriye'deki insanların Allah yardımcısı olsun. Biz burada dua ederken her defasında doğuda görev yapan polisimize ve askerimize de dua ediyoruz. Allah onların da yardımcısı olsun. Doğuda yaşanan bu olayların bir an önce son bulmasını diliyoruz" dedi.
Eroğlu, yardım kampanyasına Hayat Boyu Yardım Derneği Edirne Şubesi, Sultan 2. Murat Han Vakfı ve Trakya Uluslararası Öğrenciler Derneği'nin de destek verdiğini kaydetti.Yardım tırı, yapılan duanın ardından yola çıktı.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.