Edirne Peygamber Efendimiz’in sevgisiyle coştu

Edirne Peygamber Efendimiz’in sevgisiyle coştu

Osmanlı Devleti’nin uzun yıllar başkenti olmuş bir şehir olan Edirne, Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (S.A.S)’i coşkulu bir tören ile andı.

Selimiye Meydanı’nda, Edirne Mimar Sinan Vakfı tarafından düzenlenen anma programına Edirne’nin yanısıra Tekirdağ, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli ve Bolu gibi illerden ve Batı Trakya, Bulgaristan ve Makedonya’dan da binlerce misafir katıldı. Edirne Merkez Üçşerefeli Camii İmam Hatibi Emin Eneç’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda sahneye çıkan İstanbul Eyüp Belediyesi Mehter Takımı’nın verdiği konser ise coşkuyla takip edildi. Edirne Mimar Sinan Vakfı Kurucu Başkanı Eğitimci Hazar Hasan Gümüş “Biz, Cenab-ı Allah’ı, bütün sevgilerin üzerinde bir sevgiyle severiz. Özü sevgi, mayası sevgi ile karılmış, sevginin yaşayan hali, yürüyen hali, sevginin nasıl yaşanacağını bize gösteren Sevgili Peygamberimizi, Cenab-ı Allah’tan sonra en fazla severiz” dedi.
Aynı zamanda 2008 yılı Başbakanlık Vakıf İnsan ödülü sahibi de olan Gümüş, Peygamber sevgisinin medeniyetimizdeki yerine vurgu yaparak şunları kaydetti: “Caddede sokakta beraber bulunamadık. Omuz omuza verip savaşlarda O’nunla beraber savaşamadık. Ancak aziz kardeşlerim, biz O’nu gıyaben sevdik. Görmeden sevdik, hasretiyle yandık ve görmeden O’na âşık olduk.”

Yeni Akit