e-YDS, 21 Kasım günü yapılacak

e-YDS, 21 Kasım günü yapılacak

2015 Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS) 21 Kasım 2015 tarihinde yapılacak.

ÖSYM’den yapılan duyuruya göre; e-YDS elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile bir deneme e-sınavı hazırlandı. Bu sınavlara katılacak adayların sınavdan önce ‘Deneme e-Sınav Uygulaması’ adı ile deneme sınavından yararlanabileceklerine işaret edilerek, ilgili denemeye ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden erişebilecekleri hatırlatıldı. 

Ayrıca adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemlerinin tamamlandığı, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi'ni, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebilecek. İstenen belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir adayın, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacağı; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacağı uyarısı yapıldı. 

Nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, soğuk damga veya güncel bir fotoğrafı bulunmayan adayların, kimlik belgesi nedeniyle sınavda bir hak kaybına uğramamaları, mağduriyet yaşamamaları için sınav kurallarına uygun kimlik belgelerini edinerek sınava girmeleri istendi.

CİHAN

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.