e-Devlet'ten doçentlik sözlü sınav başarı belgesi edinilebilecek

e-Devlet'ten doçentlik sözlü sınav başarı belgesi edinilebilecek

Doçentlik sınav başarı belgeleri e-Devlet'ten temin edilebilecek.

Yükseköğretim Kurulundan (YÖK), doçentlik sözlü sınavı sonucunda başarılı olan adayların, doçentlik sözlü sınav başarı belgelerine e-Devlet üzerinden erişebilecekleri bildirildi.

YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, adaylar, "https://www.turkiye.gov.tr" adresinden giriş yaparak e-imzalı düzenlenen doçentlik sözlü sınav başarı belgesini, e-Devlet üzerinden edinebilecek.

e-Devlet hizmeti üzerinden oluşturulan e-İmzalı Doçentlik Sözlü Sınav Başarı Belgesi dışında, ayrıca fiziki Doçentlik Sözlü Sınav Başarı Belgesi Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) tarafından düzenlenmeyecek ve adaylara gönderilmeyecek.

Doktora/Sanatta Yeterlik denklik başvuruları da e-devlet üzerinden alınabilecek

Öte yandan yurt dışında alınan doktora ya da sanatta yeterlik unvanlarının değerlendirilmesine ilişkin denklik başvuruları da e-Devlet üzerinden alınmaya başlandı.

Başvurular, "https://www.turkiye.gov.tr" adresinden T.C. kimlik/YU numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yapılarak "Yurt dışı Unvan Denklik Başvuru İşlemi (Doktora/Sanatta Yeterlik)" üzerinden elektronik ortamda Üniversitelerarası Kurula yapılacak. Başvuru süreci, e-Devlet üzerinden takip edilebilecek.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.