Duydukları numarayı bir daha unutmuyorlar

Duydukları numarayı bir daha unutmuyorlar

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi'nin santralinde çalışan görme engelli Ahmet Alkan (41) ve Hasan Şatay (22), hafızalarında tuttukları binlerce telefon numarasıyla bilgisayarlara meydan okuyor.

17 yıldır aynı bölümde çalışan kıdemli santralci Alkan, aynı zamanda 81 ilin telefon kodlarını ezbere biliyor ve bir kere duyduğu insan sesini bir daha unutmuyor.

Dijital teknolojinin hayatımıza girmesi ve akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte insanlar, en yakınlarının telefon numarasını bile ezberinde tutmaz hale geldi ancak bu duruma meydan okuyanlar da var. Eşrefpaşa Hastanesi'nin santralinde telefonlara bakan Alkan ve Şatay, gözlerinin eksikliğini kulakları ve son derece güçlü hafızalarıyla telafi ediyor. Her ikisi de binlerce telefon numarasını hafızasında tutabilen iki santralciden daha kıdemli olan Alkan, 17 yıldır aynı birimde çalışıyor. Telefonda bir kez görüştüğü kişinin sesini bir daha unutmayan Alkan, herhangi bir telefon numarasını sadece bir kez işitince ezberleyebiliyor.

Ahmet ağabeyini örnek alan genç santralci Şatay ise aynı zamanda iyi bir sporcu. Türkiye Görme Engelliler Futbol Milli Takımı'nın yıldız oyuncusu olan Hasan, ayırca Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde okuyor.

CİHAN

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum