Duvarında 59 yıllık resim olan Risale-i Nur medresesi yeniden açılıyor

Duvarında 59 yıllık resim olan Risale-i Nur medresesi yeniden açılıyor

Risale-i Nur’un İstanbuldaki ilk medresesi sayılan, Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin de “Benim Medresem” dediği Süleymaniye Kirazlı Mescid sokağı 46 numara, yeniden medrese olarak hizmet edecek.

1954 yılında medrese olarak tutulan İstanbul'daki Süleymaniye Kirazlımescid sokak 46 numarada ilk kalan Nur talebeleri Merhum Mehmet Emin Birinci, Merhum Ahmet Aytimur, Merhum Hakkı Yavuztürk ve Mehmet Fırıncı ağabeylerdi. Türkiye’nin her yerinden gelen Nur talebelerinin uğrak yeri olan medrese yıllarca hizmet etmiş, çok sayıda Kur’an ve Nur talebesinin yetişmesine vesile olmuştu.

Üstad Bediüzzaman’ın vefatından sonra da 1960’ların başında merhum Zübeyir Gündüzalp ağabey vefatı olan 2 Nisan 1971’e kadar bu medresede kalmıştı.

Duvarda 1960’lı yıllarda Refet Kavukçu ağabey tarafından yapılan vecize yazılı resim halen muhafaza edilmiş durumda.

Açıldığı günden itibaren Cuma günleri Nur derslerinin yapıldığı mekan, 1990’lı yıllara kadar medrese olarak kullanılmış, daha sonra bir müddet el değiştirmişti. 

Kirazlımescid sokaktaki daire 8 Mart 2019 Cuma günü yeniden Risale-i Nur derslerinin yapılacağı bir medrese olarak açılacak.

kirazlimescid2.jpg

kirazlimescid1.jpg

iikv

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum