Düşürülen Rus uçağının altından Ayasofya çıktı

Düşürülen Rus uçağının altından Ayasofya çıktı

Rusya, Türkiye'nin düşürdüğü savaş uçağını ilginç bir bakış açısıyla değerlendirdi ve 'Ayasofya' dedi

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-1934 yılında Atatürk'ün emriyle müzeye çevrilen Ayasofya, o tarihten bu yana ibadete açılmayı bekliyor. Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri, Adnan Menderes başbakan olur olmaz 1950 şartlarında bile ondan Ayasofya'yı açmasını istedi. Her iktidardan talep edilen değişmez bir beklenti haline gelen Ayasofya bugüne kadar müzelikten çıkamadı. 

Üç gündür dünya gündemini meşgul eden Rus uçağının düşürülmesi de Ayasofya'ya bağlandı. Rusya Duma Meclisi Milletvekili Sergey Gavrilov, sınır ihlali neticesinde düşürülen Rus uçağına işaret ederek Türkiye için şaşırtan bir açıklama yaptı.

Milletvekili Gavrilov, Türkiye'nin dostça bir adım atarak Ayasofya'yı Ortodoks Kilisesi'ne iade etmesini beklediklerini ifade ederek, bu adımın İslam ve Türkiye'nin üst düzey siyasetteki iyi niyetinin göstergesi olabileceğini açıkladı.

Ayrıca Gavrilov, "Türk-Rus ilişkileri bir dayanıklılık testinden geçiyor. Böyle bir dönemde dostça girişimler ve teklifler büyük önem taşıyor. Ayasofya'nın Ortodoks Kilisesi'ne iade edilmesi için Türkiye'den samimi adım bekliyoruz" dedi.

ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
15 Yorum