Dünyanın manyetik alanının zayıfladığı tespit edildi

Dünyanın manyetik alanının zayıfladığı tespit edildi

​NASA'nın bilim adamları, manyetik alan çökmesinin büyüyerek batıya doğru ilerlediğini söyledi.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Güneş ve diğer gezegenlerle ilgili araştırmalarına devam ediyor. 30 Temmuz'da yeni Mars keşif aracı Perseverance uzaya fırlatılarak 2021 Şubat ayında Kızıl Gezegen'e inmesi bekleniyor. Bu gelişmeler yaşanırken NASA'dan Dünya hakkında bir açıklama geldi. Açıklamaya göre, Güney Amerika Kıta'sı ile Atlantik Okyanusu'nun güneyinde Dünya'nın "manyetik alanının zayıfladığı" tespit edildi. Güney Atlantik Anomalisi (SAA) olarak da bilinen bölgesel zayıflama, batıya doğru hareket ediyor.

Bilim insanlarının göre "manyetik alan çökmesi", güneş rüzgârlarının Dünya'nın manyetik alanı sayesinde oluşan "Van Allen Kuşakları"nı deforme etmesiyle ortaya çıktı.

Güneş, Dünya'ya ısı ve ışık göndermesinin yanı sıra "yüklü parçacıklar" da gönderir. Dünya'nın manyetik alanı ise bu yüklü parçacıkların dünyaya ulaşmasını engelleyerek yaşamı mümkün kılar. Yüklü parçacıkların Dünya'ya ulaşması hem yaşamı tehdit eder, hem de elektronik cihazların sorunsuz çalışmasını engeller.

Bilim insanları, "Ters polariteye sahip bir alan, Güney Atlantik Anomalisi olarak da bilinen bölgede hızla büyüdü. Bundan dolayı söz konusu bölgedeki manyetik yoğunluk, çevresine göre ciddi şekilde az." diyerek bölgenin bir manyetik zayıflık oluşturduğunu ifade ettiler.

"Güney Atlantik Anomalisi"ndeki manyetik zayıflığın, buradan geçen uyduların normalin üstünde yüklü parçacığa ve radyasyona maruz kalmasına neden olabileceği ve bu nedenle uydularda sorunlar yaşanabileceğinin yanı sıra elektronik cihazların da düzgün çalışmayabileceği kaydedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.