Dünyanın ilk robot oteli

Dünyanın ilk robot oteli

Dünyanın ilk robot oteli Japonya'nın Nagazaki kentinde açıldı. Otel içindeki tüm hizmetler robotlar tarafından yapılıyor.

Dünyanın ilk robot hoteli açıldı. Japonya'nın Nagazaki kentinde hizmete sunulan hotelde tüm işlemler robotlar tarafından yapılıyor.

Hotel Henn-na tarafından sunulan projede amaç müşterilere daha hızlı ve ucuz hizmet sunmak. Henn-na hoteline giriş yaparken biri dinozor olan sizi üç robot karşılıyor. Hotele girişiniz, kimlik bilgileriniz ve rezervasyon işlemleriniz tamamen bu robotlar tarafından yapılıyor. Ardından robot bellboy tarafından çantanız teslim alınarak odanıza kadar eşlik ediliyor. Hoteldeki hizmetler bununla da sınırlı değil. Odanız sizi yüzünüzden tanıyor ve açılıyor. Oda daki tüm işlemlerde interaktif bir şekilde ayarlanmış. Yatağınıza uzandığınızda vereceğiniz talimatlara göre odanın ısısı, televizyon ayarları ve ışıklar açılıp kapanabiliyor. Odanızdaki banyonun suyunun ısısı bile robotun talimatı ile soğuk veya sıcak bir şekilde ayarlanabiliyor. Henn-na hotelinin bu girişimine çok sayıdaki kişinin yer ayırtarak böyle bir ilki yaşamaya çalıştığı belirtiliyor.

DHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.