Dünyanın en zenginlerinin ülkesi

Dünyanın en zenginlerinin ülkesi

Credit Suisse’in servet raporuna göre dünyada en zengin bireyler, dünyanın bankacılık eksperi İsviçre'de yaşıyor. Dünyadaki küçük bir zümre ise küresel zenginliğin yarısını elinde tutuyor.

İsviçre merkezli Credit Suisse'in dün yayımladığı Küresel Servet Raporu'na göre yetişkin kişi başına 567 bin 122 dolarlık ortalama servete sahip olan İsviçreliler dünyanın en zengin bireyleri.

İkinci sırada 400 bin dolarlık servet ile Yeni Zelandalılar, üçüncü sırada ise yaklaşık 365 bin dolar servet ile Avustralyalılar yer alıyor.

2015 yılının ortasından geçen bir yılki ekonomik verilerin dikkate alındığı, dünya genelinde ülkelerin fert başına düşen varlıklarını araştıran çalışmaya göre İsviçreliler açık ara dünyanın en zengin fertleri olmaya devam ediyor.
2000 yılına göre bir İsviçrelinin serveti son 15 yılda yüzde 144 artış göstererek 567 bin doları aşmış durumda.
Rapora göre, İsviçrelilerin zenginliğinde İsviçre Frangı'nın Dolar ve Euro karşısında kazandığı değerin etkili olduğu görülüyor.

Fert başına düşen zengin servet sıralamasının ilk sıralarında Avrupa Birliği ülkeleri yer almıyor. 300 milyon üzerinde nüfusa sahip olan ABD'de kişi başına düşen ortalama servet 352 bin 996 Dolar. ABD'ye en yakın olan AB ülkesi ise Fransa. Fransa'da ortalama servet 262 bin, Belçika'da ise 259 bin dolar.
Gelir eşitsizliği büyüyor

Dünya nüfusunun artışı ve küresel üretim rakamlarının hızla yükselmesi ile dünya zenginliği de büyüyor ancak gelir eşitsizliği de aynı hızla artıyor.

Credit Suisse'in son raporu gelir eşitsizliğinin boyutlarını göz önüne seren önemli detaylar içeriyor.
Dünya üzerinde gelir eşitsizliğinin azaldığı tek ülke de dünyanın bireyleri en zengin olan ülkesi İsviçre oldu.

Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.