Dünyanın en pahalı yiyeceği: Kilosu 1 trilyon lira

Dünyanın en pahalı yiyeceği: Kilosu 1 trilyon lira

Dünyanın en pahalı yiyeceği olan Strottarga Bianco havyarı, Avusturyalı balık çiftliği sahibi Walter Gruell tarafından üretiliyor. Havyarın kilosu tam 1 trilyon lira.

Dünyanın en pahalı yiyeceği olan Strottarga Bianco havyarı Avusturyalı balık çiftliği sahibi Walter Gruell tarafından üretiliyor. Bu havyar bir zamanlar Hazar denizinde bolca bulunan fakat şimdi soyları tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan albino mersin balıklarının yumurtaları. Walter Gruell havyarları Alp dağlarının tepelerinden gelen suyla doldurduğu dağ çiftliğindeki havuzlarda üretiyor.

Walter Gruell beyaz mersin balığı havyarındaki lezzet sırlarını şöyle açıkladı “İlk önce havyarı kurutuyoruz bu şekilde havyar ağrılığının yüzde 80'ini kaybediyor sonrasında havyarı rende ile inceltiyoruz ve bunu insan vücuduna tamamen zararsız ve hatta faydalı mineraller içeren 22 ayar altın tozuyla karıştırıyoruz".

Gruell, havyarın satış fiyatının kilogram başına yaklaşık 1 trilyon TL olduğunu söylüyor ve Monaco'dan Dubai'ye özel müşteri ve restoranlara hizmet verdikleri bilgisini paylaşıyor.

Kaynak:yenişafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.