Dünya'nın en iyi üniversiteleri listesine Türkiye'den giren üniversiteler

Dünya'nın en iyi üniversiteleri listesine Türkiye'den giren üniversiteler

Dünyanın en iyi üniversitelerini sıralayan Şanghay Klasmanı açıklandı

En iyi 1000 üniversiteyi sıralayan klasmana Türkiye'den 11 kurum girebildi. İstanbul Üniversitesi 401-500 sıralamasında yer alarak Şanghay Klasmanı'na göre Türkiye'nin en iyi üniversitesi oldu. Hacettepe Üniversitesi 601-700 bandında yer alırken onu İstanbul Teknik Üniversitesi 601-700 sıralaması ile takip etti.

Türkiye'den listeye giren üniversiteler arasında Marmara Üniversitesi ise Erciyes ve Gazi Üniversiteleri ile 901-1000 seviyesinde yer aldı.

Şanghay Klasmanı'nda ilk beş 2019 yılında olduğu gibi kaldı. En iyi üniversite Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) Harvard olurken onu sırasıyla Stanford (ABD) ve İngiltere'den Cambridge Üniversitesi izledi. Amerikan üniversitesi MIT dördüncü, California Berkeley ise beşinci oldu.

Şanghay Klasmanı üniversitelerin aldığı Nobel Ödülü gibi uluslararası başarılar ve şiddetle önerilir hale gelen akademik makale sayılarına bakıyor. Şanghay Klasmanı bu ölçüler çerçevesinde dünyanın en iyi 2000 üniversitesini sıralıyor ancak sadece ilk bin okul listesi yayımlanıyor.

euronews

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum