Dünyanın 100 Yıl Ömrü Kaldı! iddiası

Dünyanın 100 Yıl Ömrü Kaldı! iddiası

ABD'li mühendis ve yazarın dünyanın ömrü ile ilgili açıklamaları...

ABD'li mühendis ve yazar David Auerbach, karbon salınımının zamanla canlı türlerini yok edeceğini söyledi ve ekledi: "Dünya'nın büyük bölümü yaşanamaz...

Mikrobiyoloji alanındaki çalışmalarıyla tanınan Avustralyalı bilim insanı Frank Fenner, 2010 yılında, dünyanın fazla nüfus, kısıtlı kaynaklar ve iklim değişikliği nedeniyle yaşanamayacak bir yer haline geleceği öngörüsünde bulunmuştu.

'Sayılı günlerimiz var'

Şimdi de mühendis ve ABD'li yazar David Auerbach, haber ajansı Reuters'ın bloğunda yazdığı yazıda bu öngörüyü teyit ederek insan türünün yeryüzünde sayılı günlerinin kaldığını söyleyerek gündeme oturdu. Auerbach, yazısında "Fenner'in öngörüsü kesin değil. Ama karbon emisyonun azalmasının, bizi yok oluşa götürecek eğilimden kurtulmamız için yeterli olmadığını söyleyebiliriz" ifadelerine yer veriyor.

Çabalar yetersiz

Karbon salınımını azaltmak için dünya genelindeki çabaların yetersiz olduğunu belirten Auerbach, "Karbon emisyonu azalması, yapılması gerekenin sadece yarısı ve en kolay olanı. İşin daha zor olan diğer yarısı ise zaten başlamış olan iklimsel çöküşü tersine çevirmek için gerekli teknolojiyi bulmak. Dünya'nın 100 yıl ömrü kaldığı tezine katılıyorum" sözleriyle varılması gereken asıl hedefi gösteriyor. Tüm dünya genelinde sıcaklıkların 2 dereceden fazla yükselmesini engellemek için karbon salınımı azaltılmaya çalışılıyor.

Sel, kuraklık...

Auerbach yazısında hava sıcaklıklarının 5 dereceden fazla yükseldiği durumlarda sel, kuraklık, deniz seviyesinin yükselmesi, canlı türlerinin yok olması ve daha da kötüsü gezegenin büyük bir bölümünün yaşanamaz hâle geleceğini belirtiliyor. Bilim insanı, karbon salınımının olmadığı teknolojik çözümleri tek çözüm olarak gösteriyor. Ancak Auerbach bu çözümlerin uzun vadede benimsenebileceğini söylüyor.

Sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.