Dünya'dan 395 ışık yılı uzaklıkta bebek gezegen bulundu

Dünya'dan 395 ışık yılı uzaklıkta bebek gezegen bulundu

ABD'li bilim insanları, Şili'deki ALMA teleskobundan gelen verileri kullanarak Dünya'dan 395 ışık yılı uzaklıkta yer alan ve henüz oluşumunun ilk aşamasında bulunan bir öte gezegen tespit etti

Açılımı ''Atacama Large Millimeter/sub-millimeter Array''(Atacama Büyük Milimetre/Milimetre-altı Dizisi) olan ALMA, Şili'nin kuzeyindeki Atacama çölünde bulunan yüksek bir platoda kurulu radyo teleskoplarına deniyor.

Avrupa, ABD, Kanada, Doğu Asya ve Şili tarafından ortaklaşa oluşturulan bu teleskoplar bütünü, toplamda 1 milyar dolardan fazla maliyete sahip en pahalı yer teleskobu dizisi olarak dikkat çekiyor.

Araştırmacılar, çevresinde uydu oluşumlarının gözlendiği belirtilen "bebek gezegen"in evreninin bilinmeyenlerine dair yeni keşiflere yol açacağını söyledi.

Florida Üniversitesi'nde astronomi profesörü olan ve çalışmanın baş yazarı Jaehan Bae, "Gezegen oluşumunu incelemenin en iyi yolu, gezegenleri oluşurken gözlemlemektir. Bunun güçlü teleskoplar sayesinde gerçekleştiği çok heyecan verici bir zamanda yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

ntv

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.