Dünyada yoksulluk ilk kez yüzde 10’un altında

Dünyada yoksulluk ilk kez yüzde 10’un altında

Dünya Bankası, dünya genelinde mutlak yoksulluk sınırının altında yaşayanların oranının ilk kez bu yılın sonunda yüzde 9,6 ile tek haneye gerileyeceğini açıkladı.

Küreselleşen dünyanın son dönemde en önemli mücadele alanlarından biri yoksulluk. Strategy dergisinin haberine göre artan teknolojik gelişmenin de katkısıyla kalkınmada önemli adımlar atılmasına rağmen dünya nüfusunun yüzde 14’ü yeterli beslenemezken, yüzde 16’sı temiz içme suyuna erişemiyor. Dünya üzerinde yoksulluğa bağlı bu olumsuzlukların azaltılması amacıyla Birleşmiş Milletler’in öncülüğünde 2000 yılında başlatılan Milenyum Hedefleri Programı’nın 2015 yılında sona ermesi ile yeni bir program başlatıldı. Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri adını taşıyan ve 2030 yılına kadar uygulanacak olan bu programın ana hedefi, program sonunda mutlak yoksulluğu yüzde 3 seviyesine indirmek.

700 milyon insan yoksul

Bu sorunun cevabını da Dünya Bankası, Ekim ayında yayınladığı “Mutlak Yoksulluğu Bitirme ve Refahı Paylaşma başlıklı rapor ile vermiş oldu. Rapora göre küresel mutlak yoksulluk dünya tarihinde ilk kez bu yılın sonunda yüzde 10’un altına gerileyecek. Rapora göre yıl sonunda dünya nüfusunun yüzde 9,67’sini oluşturan 700 milyon insan günlük 1,9 dolar olan mutlak yoksulluk sınırının altında yaşıyor olacak.

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.