Dünyada Türk halısına büyük ilgi

Dünyada Türk halısına büyük ilgi

Halı ihracatı pazarı gün geçtikçe Amerika, Afrika ve Uzakdoğu'ya kayıyor. Dünyada büyük ilgi gören Türk halısı şu anda 160'ı aşkın ülkede satışa sunuluyor.

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği ile Halıcılar Odası tarafından istişare toplantısı düzenlendi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinden (GAİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, halı ihracatçılarının katıldığı toplantıda geçen yılın ihracat rakamları ve yaşanan sıkıntılar masaya yatırıldı.
Sektörel sorunların da ele alındığı toplantıda, hedef ülkelere yönelik yoğun bir tanıtım ve çalışma sürecine girilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Selahattin Kaplan, toplantıda yaptığı değerlendirmede, ülke menfaatleri doğrultusunda sektörün dünya pazarlarındaki payını artırmak için çaba gösterdiklerini belirtti.

Geçen yıl 1 milyar 384 milyon 35 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini kaydeden Kaplan, "Daha önce yakın çevre olan ihracat pazarımız gün geçtikçe Amerika, Afrika ve Uzakdoğu'ya kaymaktadır. İhracatçılarımız sürekli bu ülkeleri ziyaret ediyor. Şu anda 160'ı aşkın ülkeye halı ihracatı yapmaktayız. İlk sırada Suudi Arabistan var. Uzakdoğu ve Afrika ülkelerinde ihracatımız artmakta" ifadelerini kullandı.

Mayıs ayında fuar düzenlenecek

Gaziantep Halıcılar Odası Başkanı Mehmet Törer de sektörle ilgili sorunların çözümü için ortak hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Halı sektörünün her yıl yeniliklerle, Ar-Ge çalışmalarıyla üretimini çeşitlendirdiğini ifade eden Törer, "Sanayicilerimiz mayıs ayı içerisinde düzenleyeceğimiz Domotex Turkey Makine Halısı Fuarı'nda ürünlerini sergileyecek. İlgili kurum ve kuruluşlarla titiz bir şekilde tanıtım faaliyetlerine devam ediyoruz. Geçen sene olduğu gibi bu yılda fuardaki ziyaretçi sayısında artış bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum