Dr. M. Rıza DERİNDAĞ

Dr. M. Rıza DERİNDAĞ

Dünya'da İslam ve İstikbal Panelleri

Eylül ayı boyunca Türkiyemizin muhtelif beldelerinde "Dünyada İslam ve İstikbal" konulu paneller düzenledik. Çare Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği organizasyonunda gerçekleştirilen programlar gittiğimiz beldelerdeki mahalli vakıf ve STK'ların da desteği ve sahabetiyle umulanın fevkinde rağbet buldu.

Programlarımızın ilki Kütahyamızın Tavşanlı ilçesinde gerçekleşti. Tavşanlı'dan sonra İstanbul'da Moral FM konuk etti bizleri. Burada Filipinler'de ve son dönemde cihanın cihat-ı sittesinde vukua gelen nurlu hizmetler ve cihanbaha müjdeli haberler teati edildi. Bu programı Sakarya Kültür Eğitim Vakfı- SAKEV'in düzenlediği Panel takip etti. Belediye Kültür Merkezinde çok yoğun alaka ile takip edilen programda bendeniz Arjantin, Brezilya gibi Güney Amerikada son devirde açılan nur dersaneleri ve yapılan muazzam hizmetler, Baltık ülkelerinde Rusya Nur talebelerinin himmetleriyle açılan nur medreseleri ve nurların tercüme faaliyetleri, Hindistanda ki nur hizmetleri, Afrikada son bir kaç sene içerisinde Güney Afrika, Malawi, Kenya, Uganda, Etyopya, Nijerya, Sudan ve Fas gibi kara kıtada yapılan nurlu hizmetler ve Uzak Asyada hususan Avustralya, Malezya, Endonezya, Japonya'da yapılan nice nice Nurlu hizmetler istikbal namına Nurların Müellifi Muhteremi, büyük Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Kur'an ve hadise istinaden ve istihraç ile ve bir kanaati katiyye ve yakin ile beyan buyurdukları ulvi muştuların, nurani beşaretin ve ruhlara inşirah veren nurlu müjdelerinin vukua gelmesi değildirde nedir mealinde bir konuşma yaptım.
Konuşmamı Filipinlerde Antropoloji Profösörü ve bir kilise cemaatinin başpapazı olan Prof. Quives Origines'in Hutbe-i Şamiye'de Üstadımızın istikbale matuf müjdelerini ve ikazlarını okumasıyla devam etti. Abdulhalim Bana abimizin "sizler ey Türk milleti İslam aleminin ve biz gibi küçük unsurların ağabeylerisiniz, bizleri terketmiş, unutmuştunuz şimdi yeniden vazifenizin başına dönüyorsunuz, ecdadınız bize gemilerle muavenetini sevkediyordu şimdi sizler hem muavenetinizi sevkediyorsunuz, fakat sadece dünyevi ve maddi muavenet değil bu kerre gelenlerin ellerinde ebedi saadetin şehadetnamesini bizlere nasib edecek kırmızı kitaplarla geliyorsunuz. Biz de dua ediyoruz Ya Rabbi ne olur bu ağabeyimize güç ve kuvvet ver bizi ondan ve onu bizden bir daha ayırma diye yalvarıyoruz" diye his yüklü ve hakikaten dinleyenlerin gözlerini nemlendiren konuşmasını yapmıştı.

Sakarya'dan sonraki durağımız Yeşil Bursa'ydı. Burada Yeni Asya Vakfı tarafından düzenlenen paneli gerçekleştirdik. Tarihi Bursa şehrimizde Nur ağabeylerimiz başta Eyüp Otman ve Abdulbari Aydın abilerimiz olmak üzere tüm Yeni Asya camiamıza sahabetlerinden dolayı teşekkürlerimizi arzedeyim. Bursa'da panelin akabinde Filipinler hizmetlerini anlatan Mektuplar isimli belgeselimizle Çare Yardımlaşma ve Kalkınma Derneğinin kısa tanıtım filmini de dinleyicilermizle paylaştık.

Bursa'dan gece yarısı ayrılıp karayolu ile Kahramanmaraş'a vardık. Maraş'ta İHYA vakfı tarafından organize edilen Risale-i Nur Dersi ve Dünyada islam ve İstikbal konulu toplantımızı yaptık. Maraş'tan sonra Şanlıurfamıza geçtik. Yine burada çok güzel bir salonda aynı konulu konferansımızı sunduk. Urfa halkının yoğun ilgi ve alakası vardı toplantıya, gerek mülki amirlerimiz gerekse Nur camiasının önde gelen Ağabeyleri toplantımıza şeref vermişlerdi. Ertesi gün Mardin'de gerçekleştirdiğimiz toplantı bizim için ayrı bir manayı haizdi, zira Mardin rahmetli şehid Cevdet Baybara ağabeyimizin de memleketiydi. Buradaki sunumlarımızın ardından Filipinler Belgeselinde Cevdet Ağabeyin konuşma yaptığı ve istikbal için dertlenmeliyiz dediği kısımda bütün cemaatin hepbirden başlarının yere eğilmesi bir hüzün hüzmesi halinde gözlerden billur billur yaşların dökülmesi bizleride hislendirmişti. Mardin'den ertesi gün önce Ashabı Kehfin memleketi Tarsus'a daha sonra Mersine geçtik. Mersinde son dönemde inşa edilmiş gayet güzel ve büyük konferans salonu tutulmuştu. Salon yine Mersinlilerin gayret ve himmetleriyle bahusus Mehmet Tekin gibi kahraman Ağabeylerimizin sahabetiyle dolmuştu. Mersinden sonra panel halkamızın son kısmı olan Nevşehir şehrimize varmış burada hem Nevşehir hem yakın ilçelerden gelen halkımızın teveccüh ve sahabetiyle çok güzel bir salonda çok nurani bir panel Rabbimizin inayetiyle gerçekleştirdik.

Misafirlerimizle gerçekleştirdiğimiz bu konferanslarda hengi ile gittiysek gündüzünde tarihi mekanları gezdirdiler, misafir ettiler ve ayrılana kadar o şehirden bizlerle çok yakından ilgilendi Ağabeylerimiz, herbirerlerinden Rabbim razı olsun.
Bu toplantılara vesile olan gerek mahalli dernek ve vakıflarımız gerekse Çare Derneğini de Rabbim hayırla muvaffak etsin inşaallah.

Evet dünyada çok güzel hizmetler oluyor fakat bir kez daha anladık ki dünyanın merkezi Türkiye. Alemi İslamın merkezi Türkiye. Türkiye'de hizmetlerimiz ne kadar terakki ediyorsa cihanda o nisbette hizmetler terakki oluyor.

Rabbim Rahmaniyet ve Rahimiyeti hürmetine bu cennet vatanı iç ve dış hainlerin ihanetinden muhafaza buyursun, Türkiyede şu cemaati merhumeyi aleme rahmet kılsın, yapılan ve yapılacak olan hizmetlerin hürmetine şu aziz vatanı ve evlatlarını envarı Kuraniyye ile münevver, İslamın bayraktarlığı ile şerefyab, şu ulvi nur hizmetleriye payidar edip serfiraz eylesin inşaallah. Bu Nur memleketin aleyhine kim ne plan, proje ve program yapıyorsa onların o planları başlarını yesin ve Rabbim ıslahjları mümkün değilse onları kahru perişan etsin inşaallah. Amin. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum