Dünyada genç ölüm bilançosu: 1.2 milyon

Dünyada genç ölüm bilançosu: 1.2 milyon

Dünya Sağlık Örgütü, 2015 yılı itibarıyla dünyada her yıl ortalama 1,2 milyon gencin kaza ve diğer sebeplerden öldüğünü açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü'nün raporuna göre, dünyada her yıl 1,2 milyon genç önlenebilir sebeplerden hayatını kaybediyor.

DSÖ tarafından yayımlanan raporda, 2015 itibarıyla 10-19 yaşlarında her gün 3 binden fazla, her yıl ortalama 1,2 milyondan fazla gencin önlenebilir nedenden hayatını kaybettiği ve bu ölümlerden üçte ikisinden fazlasının Afrika ve Güney Doğu Asya'daki düşük ve orta gelirli ülkelerde meydana geldiği belirtildi.

Ölümlere en çok trafik kazası sebep oluyor

Raporda, bu ölümlere en fazla trafik kazaları, alt solunum yolu enfeksiyonları ve intiharın sebep olduğu, bunların iyi sağlık hizmetleri, eğitim ve sosyal desteklerle önlenebileceği ifade edildi.

2015 yılı verilerine göre, 1,2 milyon gençten 115 bin 302'sinin trafik kazalarında öldüğü, bu gençlerin de daha çok yaya olarak, bisiklet ya da motosiklet kullanırken hayatını kaybettiğine dikkat çekildi.

Raporda, cinsiyete göre dağılıma bakıldığında 2015 yılında 10-19 yaşlarındaki erkeklerin daha çok trafik kazalarında yaşamını yitirdiği vurgulandı.

Kızlarda ise 10-14 yaş grubundaki önlenebilir ölümlere daha çok alt solunum yolu enfeksiyonları, 15-19 yaş grubunda da hamilelikten kaynaklanan komplikasyonların yol açtığı kaydedildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.