Dünyada bir ilk

Dünyada bir ilk

3 yaşındaki Çinli Han Han, hidrosefali denilen bir hastalık nedeniyle kafatasında sorunla dünyaya geldi. Küçük bebeğin dünyada 3D yazıcı ile kafatası nakledilen ilk bebek oldu.

3 yaşındaki Çinli Han Han, hidrosefali denilen bir hastalık nedeniyle kafatasında sorunla dünyaya geldi. Annesi 1 yaşındayken onu terk etti. Babası ise günde 42 Türk Lirası'na denk gelen 100 Çin Yuan'ı kazanıyordu ve bu para ile sadece ona iltihabı önleyici ilaç alabiliyordu. Ancak küçük bebeğin talihi bir şekilde döndü ve dünyada 3D yazıcı ile kafatası nakledilen ilk bebek oldu.

Kafatası normalin 4 katı büyüklüğünde olan Han Han, bir yıl boyunca kafasını hiç yastıktan kaldıramadı. Beyninin yüzde 85'i sıvı ile doluydu. Ayrıca kafatası normalden daha inceydi ve kan akışı çok yavaştı.
 
Doktorlar ona 3D yazıcı ile yeni bir kafatası yapılabileceğini söyledi. Star'ın haberine göre bu kez de aile ameliyat masrafları ile yüz yüze kaldı. Hikayesi internete yansıyınca önce 100 bin ÇinYuan'ı para birikti. Ameliyat ise 500 bin yuan tutuyordu. Daha sonra gerekli para toplandı ve 17 saatlik ameliyata alındı. Ameliyat başarılı geçti ve küçük kız hemen gözlerini açtı. Doktorlar şu anda onun tamamen iyileşmesini bekliyor.

IHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.