Dünya Sağlık Örgütünden Hindistan açıklaması: Endişeliyiz!

Dünya Sağlık Örgütünden Hindistan açıklaması: Endişeliyiz!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Coronavirus nedeniyle ölü sayısının her geçen gün arttığı Hindistan için endişe duyduklarını söyledi.

Covid-19 salgınından en fazla etkilenen ülkelerden biri olan Hindistan'da günlük vaka sayısının rekor seviyedeki tırmanışından dolayı endişe duyduklarını belirttin Ghebreyesus, aşı üretimi için hükümeti desteklediklerini ifade etti.

İsviçre'nin Cenevre kentinde DSÖ'nün merkezinde video konferans yöntemiyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Ghebreyesus, bundan 1 yıl önce salgına karşı küresel aşı ve tedavi programını (ACT Accelerator) başlattıklarını hatırlattı.

Uluslararası toplumdan destek isteyen Ghebreyesus, Covid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı'nın (COVAX) da dahil olduğu ACT Accelerator için bu yıl 19 milyar dolar fona ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Dünyanın her yerinde

İnsanların aşı olmadıkları, test edilmedikleri ve tedavi olamadıkları için öldüklerine dikkati çeken Ghebreyesus, "Şu anda Hindistan'da artan vaka ve ölüm sayılarından derin endişe duyuyoruz." dedi.

Hindistan'da şu ana kadar ölenlerin sayısı 187 bin 770 kişiye yükseldi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.